Foto: DELFI
Latvijas labākā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota vasarā nepalīdzēs valstsvienībai Eiropas čempionātā, jo "organismam ir nepieciešama pauze".

Savu lēmumu sportiste paziņojusi ar portāla "parsportu.lv" starpniecību.

"Nespēlēšana Eiropas čempionāta finālturnīrā šovasar man bija ļoti smags lēmums, ko pieņēmu kopā ar ģimeni. Ar valstsvienību man saistās visspilgtākās un pozitīvākās emocijas," teikts sportistes paziņojumā. "Jau no astoņu gadu vecumu es sapņoju par iespēju spēlēt Latvijas izlasē, esmu Latvijas patriote un tie ir bijuši neaizmirstami brīži pārstāvot savu valsti Eiropas čempionātos un Olimpiskajās Spēlēs Pekinā, taču šajā brīdī neesmu gatava spēlēt kontinenta meistarsacīkstēs Polijā – jūtu, ka organismam nepieciešama pauze. Kādā brīdī to jūt jebkurš sportists."

"Ceru, ka gan līdzjutēji, gan basketbola sabiedrība respektēs šo lēmumu. Tas nav punkts karjerai valstsvienībai. Latvijai arī bez manis sastāvā būs laba komanda, meitenes izcīnīja vietu finālturnīrā, novēlu veiksmi Polijā," lēmumu skaidro Anete Jēkabsone-Žogota.

2009.gada rudenī Jēkabsone-Žogota paziņoja par nespēlēšanu valstsvienībā, jo izvēlējās spēlēt Sieviešu nacionālajā basketbola asociācijā. "Ja man būs jāizvēlas starp WNBA un izlasi, tad priekšroku došu Amerikai, tomēr katru reizi to izskatīšu atsevišķi," toreiz teica Jēkabsone-Žogota.

Februārī Jēkabsone-Žogota paziņoja, ka šovasar nespēlēs WNBA, tomēr arī valstsvienībā basketbolistes ir nolēmusi nespēlēt šogad un pilnībā atpūsties.

27 gadus vecā Jēkabsone-Žogota valstsvienībā aizvadījusi 116 spēles, kas ir trešais rādītājs Latvijas sieviešu basketbola izlases vēsturē. Kopā ar Latvijas izlasi basketboliste 2007.gadā izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionātā Itālijā un 2008.gadā piedalījās Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!