Foto: Publicitātes foto
Latvijas basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, kura nesen pievienojās Turcijas klubam "Fenerbahce", šovasar nespēlēs Sieviešu nacionālajā basketbola līgā.

To portālam "parsportu.lv" apliecinājusi pati basketboliste. "Divu gadu pieredze nav liela, bet pietiekama, lai izdarītu secinājumus. WNBA kalendārs ir ļoti saspringts – trīs spēles nedēļā, pārlidojumi. Tādu slodzi var izturēt tikai tad, ja esi labā formā. Amerikānietes, kas no Eiropas atgriežas mājās, sāk iespēlēties pirms play off. Viņas to var atļauties, jo ir savējās. Mums jābūt līmenī jau no pirmās spēles."

Jēkabsone-Žogota atklāja, ka jau pirmajā sezonā viņai gribējies visu pamest, taču vīra atbalsts palīdzējis nospēlēt sezonas.

"Tur ir pavisam cits basketbols. Daudz individuālāks. Tur ir, kā saka, katrs pats savas laimes kalējs. Ja rokās ir bumba, ej, dari, met. Atdosi piespēli, cerot, ka atdos atpakaļ... Nekā. Viss ir pašas rokās. Pagāja laiks, kamēr to sapratu. Otrais gads jau šajā ziņā problēmas neradīja, taču ātri dabūju traumu un arī nekas nesanāca," turpina sportiste.

Jēkabsone-Žogota atzina, ka vēl nav pilnībā atveseļojusies pēc WNBA gūtās traumas, tāpēc arī nolēmusi vasarā nespēlēt Amerikā. "Izmantoju visus līdzekļus, lai pēc iespējas atsāktu spēlēt ar pilnu jaudu, taču, kā pati jutu, to varēju tikai decembrī. Tad jau varēju kā nākas strādāt arī aizsardzībā. Jāņem vērā jau arī tas, ka Amerikā līgums ir it kā labs, taču pēc visu nodokļu nomaksas tā summa ir pavisam citādāka. Tas nav vīriešu NBA. Un arī pēc spēles stila Amerikas basketbols nav īsti manā gaumē. Man patīk komandas spēle, kad jādomā ar galvu, ne tikai jāskrien, jālec, jāmet. Tomēr arī šajā ziņā divas sezonas WNBA man ir daudz devušas. Individuāli esmu pilnveidojusies."

"Ja būšu ļoti vesela un pārliecināta, ka trīs mēnešus varu norukāt ar pilnu jaudu, tad braukšu. Tā ir ļoti vērtīga pieredze, tur ir ļoti laba līmeņa basketbols. Spēcīgas spēlētājas, kvalificēti treneri, ļoti laba darba organizācija klubos. Ir viss – atliek tikai spēlēt. Bet tas prasa lielu spēku. Šobrīd man tik daudz tā nav. Visu noteiks mana "iekšējā balss". Šoreiz ir tādas sajūtas, pēc gada vai diviem varbūt būs savādāk. Tāpēc tagad nesteigšos dzīvei pa priekšu, bet noteikti nesaku nē," par iespējamo atgriešanos Ziemeļamerikā piebilda sportiste.

Jēkabsone-Žogota gan neko neminēja par savu iespējamo spēlēšanu Latvijas izlasē, no kuras viņa uz laiku aizgāja, lai vairāk pievērstos karjerai WNBA.

Kā vortālam "Delfi Sports" apliecināja Edgars Šneps, Jēkabsone-Žogota nav teikusi "nē" spēlēšanai valstsvienībā, taču arī savu dalību izlasē nav apstiprinājusi. "Ja viņai būs ar veselību viss kārtībā, domāju, ka viņa varētu spēlēt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!