Foto: DELFI
Latvijas sieviešu basketbola izlases kapteine Anete Jēkabsone-Žogota ceturtdien noliedza izskanējušo informāciju, ka turpmāk nespēlēs valstsvienībā, tomēr atzina, ka turpmāk, ja viņai būs jāizvēlas, tad priekšroku dos Sieviešu nacionālajai basketbola asociācijai (WNBA).

"Neesmu teikusi, ka nespēlēšu pilnīgi. Tāds lēmums nav pieņemts," uzsvēra Jēkabsone-Žogota, piebilstot, ka, visticamāk, valstsvienībā nespēlēs nākamajā rudenī, kad tai būs jāpiedalās 2011.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. "Ja man būs jāizvēlas starp WNBA un izlasi, tad priekšroku došu Amerikai, tomēr katru reizi to izskatīšu atsevišķi."

Jau ziņots, ka portāls "sportacentrs.com" ar atsauci uz izdevumu "Sporta Avīze" ceturtdien vēstīja, ka Jēkabsone-Žogota valstsvienībā vairs nespēlēs nekad. Tomēr sarunā ar aģentūru LETA 2007.gada Eiropas labākā basketboliste nenoliedza, ka viņai tagad WNBA turnīrs kļuvis par prioritāti.

Jau ziņots, ka Latvijas izlases kapteine WNBA turnīrā debitēja šovasar. Pēc neveiksmīgi aizvadītajām pirmajām nedēļām sezonas noslēgumā Jēkabsone-Žogota jau kļuva par vienu no Konektikutas "Sun" komandas līderēm un priekšpēdējā regulārā čempionāta sezonā jau iekļuva starp pretendentēm uz visas līgas labākās spēlētājas titulu.

Savā pirmajā WNBA sezonā Jēkabsone-Žogota piedalījās 27 spēlēs, no kurām 16 uzsāka pamatsastāvā, bet "Sun" komanda 34 mačos izcīnīja 16 uzvaras, Austrumu konferences turnīru noslēdzot piektajā vietā un neiekļūstot izslēgšanas spēlēs. Vidēji mačā latviete guva 9,4 punktus.

"Uz sezonas beigām jau iejutos komandā, iespēlējos un sapratu, ko treneris grib, tomēr sākumā bija grūti," atzina Jēkabsone-Žogota. "WNBA ļoti ievērojami atšķīrās spēles stils no Eiropas."

Šosezon latviete pārstāvēs vienu no spēcīgākajiem Eiropas klubiem Maskavas apgabala "Spartak" un par galveno prioritāti viņa izvirzījusi uzvarēt pēc iespējas vairāk turnīros.

"Katram spēlētājam mērķis ir izcīnīt titulus. Tagad ceru, ka esmu tam daudz tuvāk, jo spēlēšu komandā, kas tiešām cīnīsies par uzvaru pilnīgi visos turnīros, kuros piedalīsies," izteicās spēlētāja.

Jau ziņots, ka Eiropas čempionātā, kas šogad notika Latvijā, Latvijas izlase palika septītajā vietā, nespējot kvalificēties pasaules čempionātam. Šī iemesla dēļ Latvijas izlasei nākamgad būs jāpiedalās kvalifikācijas turnīrā. Savukārt 2011.gada Eiropas čempionātā tiks sadalītas ceļazīmes uz Londonas olimpiskajām spēlēm. Jēkabsone-Žogota izteica cerību, ka viņas prombūtnē citas spēlētājas pierādīs sevi un nospēlēs kvalitatīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!