Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas komanda "Jelgava" trešdien piedzīvoja smagu zaudējumu Baltijas Basketbola līgas (BBL) "Top 16" turnīra mačā, ar rezultātu 65:105 (26:20, 7:28, 21:28, 11:19) izbraukumā kapitulējot latvieša Armanda Šķēles pārstāvētajai Igaunijas čempionvienībai Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Vēl pēc pirmās ceturtdaļas "Jelgava" bija vadībā ar 26:20, tomēr otrajā spēles ceturtdaļā mājinieki strauji ieguva desmit punktu pārsvaru, ko cīņas turpinājumā tikai palielināja.

Rezultatīvākais jelgavniekiem ar 12 gūtajiem punktiem bija Kristaps Kanbergs, 11 punktus guva Artūrs Dušelis, bet ar desmit punktiem piebalsoja Sandis Silavs.

Savukārt "Kalev"/"Cramo" vienībā rezultatīvākais ar 28 punktiem un sešiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem bija Tijs Abots.

Tikmēr Šķēle 30 nospēlēto minūšu laikā guva septiņus punktus, izpildīja astoņas rezultatīvas piespēles un izcīnīja piecas bumbas zem groziem.

Vēl vienā G apakšgrupas mačā trešdien divu Lietuvas vienību duelī "Prienai" ar 93:79 (25:23, 26:19, 23:14, 19:23) savā laukumā pārspēja "Palanga"/"Triobet" un BBL turnīrā šosezon joprojām cīnās bez zaudējumiem.

G apakšgrupas kopvērtējumā tagad "Kalev"/"Cramo" un "Prienai" komandām ir pa divām uzvarām divās spēlēs, bet "Jelgava" un "Palanga"/"Triobet" piedzīvojušas pa divām neveiksmēm.

Kopumā BBL otrajā posmā 16 vienības sadalītas četrās grupās, pa četrām komandām katrā, kas aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tā katras grupas divas spēcīgākās vienības sasniegs ceturtdaļfinālu, kam sekos pusfināli un fināls.

BBL pirmajā posmā cīnījās 23 komandas, un no Latvijas vienībām to nepārvarēja vienīgi "Liepāja"/"Triobet". Tikai uzvaras pirmajā posmā izcīnīja "Ventspils", kā arī Lietuvas vienības "Prienai" un Pasvāles "Pieno žvaigzdes", bet pašlaik turnīrā bez zaudējumiem cīnās vairs tikai "Prienai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!