Bijušais Latvijas vicečempionu "Barons"/LMT uzbrucējs Kaspars Bērziņš, kurš piedalīsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vasaras līgas spēlēs Fīniksas "Suns" kluba sastāvā, karjeru turpinās Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā "Fuenlabrada", vēsta Spānijas mediji.

Kā ziņo ACB oficiālā mājaslapa internetā, "Fuenlabrada" līgumu ar latviešu basketbolistu parakstījusi uz trīs sezonām.

"Bērziņš ir spēlētājs, kas var darboties divās pozīcijās [kā centrs vai uzbrucējs]," par 23 gadus veco latvieti izteicās "Fuenlabrada" treneris Luiss Huils. "Viņš var būt nopietns pastiprinājums gan zem groza, gan no tālās distances. Tas mums ļaus pastiprināt arī spēli un cīņu par atlēkušajām bumbām."

Kā zināms, "Fuenlabrada" rindās ir arī Latvijas izlases saspēles vadītājs Kristaps Valters.

Jau ziņots, ka Bērziņš pašlaik ir devies uz ASV, kur "Suns" komandas rindās no 10. līdz 19.jūlijam piedalīsies NBA vasaras līgā Lasvegasā.

Aizvadītajā sezonā Bērziņš Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārajā čempionātā aizvadīja 15 spēles, vidēji ik mačā gūstot 13,8 punktus, izcīnot 7,9 atlēkušās bumbas un bloķējot 1,9 metienus. Savukārt izslēgšanas spēļu turnīrā Bērziņš 13 mačos caurmērā guva 14,2 punktus, izcīnīja 8,8 bumbas zem groziem, kā arī bloķēja 1,8 pretinieku metienus.

Savukārt SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas turnīrā Bērziņš 16 mačos vidēji guva 10,2 punktus, izcīnīja 7,1 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,3 metienus.

Spānijas čempionāta pagājušās sezonas regulārā čempionāta kopvērtējumā "Fuenlabrada" ar 15 uzvarām 31 spēlē ieņēma devīto vietu, paliekot ārpus "play off" izspēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!