Latvijas vīriešu basketbola izlase šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs vienā apakšgrupā ar Serbijas, Vācijas, Francijas, Izraēlas un Itālijas valstsvienībām, kļuva zināms svētdien notikušajā izlozē.

Šīs komandas cīnīsies B apakšgrupā.

Latvijas vīriešu basketbola izlase pamatturnīra grupu izlozē bija pēdējā, sestajā grozā.

Kopā ar Latviju šajā grozā bija arī Ukrainas izlase un divas papildu kvalifikācijas turnīra spēcīgākās komandas. Līdz ar to ar šīm komandām Latvijas izlase grupu turnīrā nesacentīsies.


Pēc Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") noteikumiem, pirmajos grozos tika iekļautas 10 Eiropas komandas, kuras piedalījās pagājušā gada pasaules čempionātā.

No pirmā groza B grupā, kurā iekļauta Latvijas izlase, tika ielozēta Serbija, no otrā pretiniekos tika Francija, no trešā - Vācija, no ceturtā - Izraēla, bet no piektā - Itālijas izlase.

Jau vēstīts, ka pēdējās divas ceļazīmes augustā papildu kvalifikācijas turnīrā sadalīs Somijas, Portugāles un Ungārijas valstsvienības.

Katrā apakšgrupā tika ielozētas sešas komandas, kuras sacentīsies apļa turnīrā. Pa trim labākajām kvalificēsies otrajam posmam, kurā 12 komandas būs sadalītas divos sešniekos un spēles aizvadīs Viļņā. Trešajā posmā Kauņā notiks izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināls, pusfināls un finālmači. Līdz ar to vairākām komandām 16 dienu laikā būs jāaizvada pat 11 spēles.

Eiropas čempionāts risināsies no 31.augusta līdz 18 septembrim.

Pagājušogad notikušajā kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase A apakšgrupā izcīnīja ceturto vietu, nekvalificējoties finālturnīram un pat ne papildu kvalifikācijas turnīram.

Tomēr "FIBA Europe" izpildkomitejas sēdē negaidīti tika nolemts paplašināt Eiropas čempionāta dalībkomandu skaitu no 16 līdz 24, turklāt sākot ar šogad Lietuvā paredzēto turnīra. Līdz ar to sacensībām kvalificējās arī Latvija.




Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!