Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlase piektdien piedzīvoja otro zaudējumu 2011.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B grupā, viesos ar 63:75 piekāpjoties Serbijas valstsvienībai.

Pēc šī zaudējuma Latvijas izlase apgrūtināja savas izredzes uz iekļūšanu finālturnīrā, tomēr tās joprojām ir pilnībā reālas.

Aizvadītajā mačā rezultatīvākā Latvijas izlasē bija Gunta Baško, kura guva 16 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, savukārt Zanes Tamanes kontā 12 punkti un arī septiņas bumbas zem groziem.

Tikmēr Serbijas izlasē pa 18 punktiem guva Ana Daboviča un Biljana Pešoviča.

Spēli Latvijas izlase iesāka neveiksmīgi un pēc piecām minūtēm zaudēja ar 2:8. Nopietni pietuvoties pretiniecēm pirmajā ceturtdaļā latvietes nespēja un pēc desmit minūtēm zaudēja ar 13:21.

Arī otro ceturtdaļu latvietes neuzsāka sekmīgāk un nokļuva pat zaudētājos ar 12 punktiem (16:28), bet ceturtdaļas beigās serbietes panāca arī 38:25. Kopumā pirmajā puslaikā Latvijas izlasei bija ļoti zema metienu precizitāte, un pēc tā latvietes zaudēja ar 27:38.

Otrais puslaiks sākās pilnīgi pretēji - latvietes uzbruka daudz sekmīgāk, izprovocēja pretinieces uz noteikumu pārkāpumiem un pēc trim minūtēm bija pietuvojušās līdz 37:40. Trīs minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām pēc precīziem Kristīnes Kārkliņas soda metieniem Latvija pat izvirzījās vadībā (45:44), tomēr turpinājumā pamatsastāva spēlētājas pagura un serbietes atguva vadību. Pēc trešās ceturtdaļas rezultāts 47:50.

Izšķirošās ceturtdaļas sākumā Latvijas izlase vēl pietuvojās līdz 49:50, bet vadību vairs atgūt nespēja. Nepilnas trīs minūtes pirms spēles beigām Serbija jau bija atjaunojusi vairāk nekā desmit punktu pārsvaru (66:55), bet spēle noslēdzās ar 63:75.

Vēl vienā šīs grupas spēlē piektdien Izraēla negaidīti sīvā cīņā tikai ar 83:79 pieveica Rumāniju.

Latvijas izlase maču varēja aizvadīt atkal labākajā sastāvā, jo ierindā atgriezās Liene Jansone.

Atgādinām, ka kvalifikācijas pirmajās spēlēs Latvija viesos ar 76:47 sagrāva Rumāniju, bet tad "Arēnā Rīga" ar 66:71 zaudēja Izraēlai.
Pēc kvalifikācijas turnīra finālturnīra iekļūs visu grupu divas labākās komandas, bet vēl viena ceļazīme tiks izspēlēta neilgi pirms finālturnīra sākuma.

Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvs: Elīna Babkina, Zane Eglīte, Kristīne Kārkliņa, Santa Dreimane, Gunta Baško, Dita Krūmberga, Liene Jansone, Aija Putniņa, Ieva Kubliņa, Aija Brumermane, Zane Tamane, Sabīne Niedola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!