Foto: LETA
2011.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā ceturtdien Latvijas vīriešu basketbola izlase "Arēnā Rīga" ar 69:68 pārsteidzoši pārspēja Itālijas valstsvienību, turpinot cīņu par iekļūšanu finālturnīrā.

Foto galerija

Latvijas izlases labā 12 punktus guva Rihards Kuksiks, par punktu mazāk Jānis Strēlnieks, bet desmit punkti un astoņas atlēkušās bumbas Rolanda Freimaņa rēķinā.

Pretiniekiem 18 punktus guva Andrea Barnjāni un viņa rēķinā arī astoņas atlēkušās bumbas.

Spēles sākumā vadībā izvirzījās Latvijas izlase, bet tad Itālijas basketbolisti atspēlējās un arī pirmā ceturtdaļa noslēdzās neizšķirti. Arī otrajā ceturtdaļā risinājās līdzvērtīga spēkošanās, kad nevienai no komandām neizdevās veikt būtisku izrāvienu rezultātā. Tomēr pirms pārtraukuma divu punktu pārsvars bija laukuma saimniekiem.

Arī pēc atpūtas, trešajā ceturtdaļā, spēle ritēja punkts, punktā un laukuma saimnieki joprojām saglabāja divu punktu pārsvaru pirms noslēdzošās ceturtdaļas. Tajā joprojām risinājās saspringta cīņa un uzvarētājs noskaidrojās tikai pašā mača izskaņā. Divas minūtes pirms ceturtās ceturtdaļas noslēguma Itālija pārņēma viena punkta vadību, ko Latvijai izdevās likvidēt un atkal panākt trīs punktu pārsvaru pirms pēdējās spēles minūtes. Lai gan dažas sekundes pirms mača beigām Itālija pietuvojās līdz vienam punktam, Latvijas uzvaru tā vairs apdraudēt nepaspēja, neskatoties uz Kuksika mača beigās nerealizētajiem soda metieniem.

Vēl vienā A apakšgrupas mačā pirmdien Melnkalne ar 74:60 pārspēja Somiju.

Kvalifikācijas pirmo spēli Latvija aizvadīja pirmdien, kad ar 66:96 izbraukumā kapitulēja Melnkalnes valstsvienībai.

Nākamo maču Latvijas basketbolisti aizvadīs jau svētdien, izbraukumā tiekoties ar Izraēlu.

Finālturnīram kvalificēsies visu trīs kvalifikācijas grupu uzvarētāji un divas labākās otro vietu ieguvējas, bet vēl viena ceļazīme tiks noskaidrota speciālā kvalifikācijas turnīrā neilgi pirms finālturnīra sākuma.

Latvijas izlases sastāvā kvalifikācijas spēlēm iekļauti 14 spēlētāji, lai gan uz katru maču var pieteikt par diviem spēlētājiem mazāk. Tikai pirms katras konkrētās spēles tiks paziņoti divi liekie.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram: Jānis Strēlnieks, Rinalds Sirsniņš, Edgars Jeromanovs, Dairis Bertāns, Mareks Jurevičus, Ingus Bankevics, Artūrs Štālbergs, Rihards Kuksiks, Ernests Kalve, Kaspars Bērziņš, Ronalds Zaķis, Rolands Freimanis, Raitis Grafs, Andrejs Šeļakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!