Latvijas čempionvienība basketbolā "Ventspils" panākusi vienošanos ar 18 gadus veco centra spēlētāju Mārtiņu Meijeru, vēsta komandas oficiālā mājaslapa internetā.

206 centimetrus garais Meijers šovasar bija viens no vadošajiem Latvijas U-18 izlases spēlētājiem Eiropas čempionātā.

Aizvadītajā sezonā Meijers pārstāvēja Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas komandu "Jūrmalas Sports/Fēnikss", aizvadot 24 mačus, kuros vidēji guva 11 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas.

Savukārt Eiropas U-18 čempionātā Meijers bija viens no Latvijas izlases līderiem, vidēji ik mačā gūstot 12,9 punktus un izcīnot 9,4 bumbas zem groziem.

"Mārtiņš Meijers ir jauns un perspektīvs spēlētājs. Mārtiņa iekļaušana Latvijas U-18 izlasē un sniegums čempionātā to arī apliecina," izteicās kluba "Ventspils" galvenais treneris Agris Galvanovskis. "Lai uzkrātu pieredzi, Meijeram noteikti būs jāspēlē gan "Ventspils augstskolas", gan "Ventspils" komandās."

"Viņš ir fiziski spēcīgs spēlētājs, kurš labi pārredz laukumu, tomēr mūsu treneriem šim jaunajam talantam būs jāpievērš īpaša uzmanība. Un tikai no Mārtiņa ir atkarīgs, vai viņš treneru ieteikumus realizēs arī dzīvē," piebilda Galvanovskis.

Kā ziņots, "Ventspils" vienības pirmās oficiālās sacensības notiks Kauņā, 26. un 27.septembrī, pārstāvot Latviju trīs valstu turnīrā Baltijas Basketbola līgas (BBL) kausā. Vēl šajā turnīrā piedalīsies Lietuvas komandas "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris", kā arī Igaunijas klubs Tallinas "Kalev/Cramo".

Savukārt šīs sezonas viena no centrālajām spēlēm jau 29.septembrī notiks "Arēnā Rīga", kad ULEB Eirolīgas kvalifikācijas pirmajā spēlē "Ventspils" tiksies ar Itālijas klubu Trevīzo "Benetton".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!