Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvā pirms šonedēļ gaidāmā pārbaudes turnīra Lielbritānijā iekļautas arī debitantes Karlīne Nīmane un Zane Jākobsone, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Uz turnīru Latvijas izlase dosies 12 basketbolistu sastāvā. Latvijā palikušas Ieva Krastiņa, Lauma Reķe, kā arī tikko no ASV atbraukušās Liene Priede un Kristīna Vītola. Savainojumu turpina ārstēt Santa Dreimane. Savukārt Zane Eglīte un Anete Klintsone komandai pievienosies nākamnedēļ.

Lielbritānijas pilsētā Gilfordā notiekošajā turnīrā Latvijas izlase ceturtdien spēlēs ar Kubu (līdzšinējā savstarpējo spēļu bilance 1-1), dienu vēlāk spēkosies ar Vāciju (3-3), bet sestdien spēlēs ar Lielbritāniju.

Nākamās nedēļas beigās, no 27. līdz 29.maijam, Latvijas komanda turnīrā Čehijā cīnīsies ar mājiniecēm, kā arī Polijas un Krievijas izlasēm. Jūnija sākumā būs divas spēles ar Lietuvas izlasi (4.jūnijā Panevēžā, 5.jūnijā Rīgā). No 9. līdz 11.jūnijam turnīrā Rīgā pretī būs Lielbritānijas un Slovākijas vienības.

Polijā paredzētajā Eiropas čempionāta grupas turnīrā Katovicē no 18. līdz 20.jūnijam Latvijas komanda spēlēs ar Grieķijas, Francijas un Horvātijas izlasēm. Otrajam posmam kvalificēsies trīs pirmo vietu ieguvējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!