Foto: F64
Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionāta otrā posma trešajā spēlē trešdien ar rezultātu 71:60 (28:12, 11:8, 15:15, 17:25) pieveica Nīderlandi.

Jau pirms šī mača bija zināms, ka Latvijas izlase nodrošinājusi otro vietu E grupā un ceturtdaļfinālā piektdien tiksies ar Turciju. Savukārt Nīderlandes izlasei vairs nebija pat teorētiskas izredzes kvalificēties ceturtdaļfinālam.

Trešdienas spēlē Latvijas labā Sabīne Niedola guva 21 punktu un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, bet Anetes Klintsones rēķinā šoreiz 15 punkti.

Tikai E grupas mača, kurš notika Liepājas Olimpiskajā centrā (LOC), pašā sākumā Nīderlandes izlase spēja izrādīt pienācīgu pretestību Latvijas basketbolistēm, bet pēc pirmās ceturtdaļas čempionāta saimnieces jau bija vadībā ar 16 punktu pārsvaru. Nākamajās desmit minūtēs cīņa vairs nebija tik rezultatīva, bet Latvijas izlase vēl par trim punktiem palielināja pārsvaru rezultātā.

Pēc pārtraukuma, trešajā ceturtdaļā spēle ritēja līdzīgi un abas izlases tajā guva pa 15 punktiem, kas ļāva Latvijai saglabāt drošu pārsvaru pirms noslēdzošās ceturtdaļas. Arī tajā pretinieces nespēja apdraudēt Latvijas izlases pārākumu un lauzt mača gaitu sev par labu.

Pārējās E grupas spēlēs trešdien Krievija ar rezultātu 76:59 pārspēja Franciju, bet Ukraina ar 67:50 uzvarēja Poliju.

Kā ziņots, pirmajā E grupas mačā pirmdien Latvija ar 63:49 uzvarēja Poliju, bet otrajā spēlē otrdien ar 70:67 pieveica divkārtējo Eiropas čempionvienību Franciju, nodrošinot sev vietu turnīra ceturtdaļfinālā.

E grupas kopvērtējumā Latvijas un Krievijas izlases izcīnīja pa četrām uzvarām piecos mačos, bet pateicoties panākumam savstarpējā spēlē, par grupas uzvarētāju kļuva pēdējā. Trešajā vietā E grupā ar trim uzvarām piecās spēlēs ierindojās Francija, bet kā pēdējā ceturtdaļfinālam kvalificējās Ukraina ar divām uzvarām piecos mačos. Savukārt Nīderlande un Polija ierindojās attiecīgi piektajā un sestajā vietā ar tikai vienu uzvaru piecās spēlēs.

Savukārt F grupā visās piecās spēlēs Spānija izcīnīja uzvaras, pa trim panākumiem tika attiecīgi Lietuvai, Turcijai un Serbijai, tikmēr Baltkrievija ar vienu uzvaru ceturtdaļfinālā neiekļuva, bet F grupu noslēdza Itālija, kas zaudēja visos mačos.

Tas nozīmē, ka pārējās ceturtdaļfināla spēlēs piektdien Krievija spēkosies ar Serbiju, Francija cīnīsies ar Lietuvu, bet Ukrainas pretiniece būs Spānija.

Kā ziņots, turnīra pirmajā posmā Latvijas izlase sacentās B apakšgrupā, kur izcīnīja divas uzvaras trīs mačos, ieņemot otro vietu grupā. Latvijas U-20 izlase pirmajā mačā ar 87:41 sagrāva Zviedriju, otrajā spēlē ar 68:73 pagarinājumā zaudēja Krievijai, bet B grupas pēdējā cīņā Latvijas basketbolistes ar 90:61 pārliecinoši pieveica Ukrainas izlasi.

Jau ziņots, ka pagājušā gada Eiropas čempionātā Latvijas U-20 izlase spēja izcīnīt trešo vietu.

LETA jau vēstīja, ka piecas U-20 izlases spēlētājas - Kristīne Vītola, Anete Šteinberga, Liene Priede, Sabīne Niedola un Linda Rubene - ir Latvijas nacionālās izlases galvenā trenera Georga Dikeulaka redzeslokā un pēc Eiropas čempionāta viņas varētu pievienoties pieaugušo valstsvienības treniņnometnei.

Latvijas U-20 sieviešu izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā: Anete Šteinberga, Sabīne Niedola, Anete Klintsone, Kristīne Vītola, Liene Priede, Laura Puriņa, Ieva Krastiņa, Anete Čunda, Arta Strupoviča, Karlīne Nīmane, Linda Rubene, Anna Gailīte; rezervistes - Ilze Gotfrīda, Ieva Jansone, Līga Šurkusa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!