Foto: F64
Latvijas U-20 izlases basketbolistes svētdien Polijā fantastiskā cīņā ieguva Eiropas čempionāta bronzas medaļas, spēlē par trešo vietu dramatiskā, sīvā cīņā ar 78:75 uzvarot pērnā gada Eiropas čempiones Krievijas izlasi.

Par mača galveno varoni kļuva Līga Šurkusa, kura pēdējās sekundēs iemeta trīspunktu metienu.

Tā ir trešā reize, kad Latvijas U-20 izlases basketbolistes iekļūst Eiropas čempionāta labāko četriniekā. 2005.gadā Latvijas basketbolistes izcīnīja bronzas godalgas, bet 2002.gadā bija ceturtās.

Praktiski visu spēles gaitu Krievijas izlase atradās vadībā – tikai mača sākumā pēc Šurkusas trijnieka Latvija bija vadībā ar 3:2. Brīžiem Krievijas spēlētāju pārsvars bija 10 punktu robežās, taču ik pa laikam Latvija spēja pietuvoties līdz “-2”. Šādi “kā pa viļņiem” spēle ritēja līdz izskaņai. Pēdējās ceturtdaļas sākumā Krievijai atkal bija 10 punktu pārsvars (61:51 un 63:53), bet trīs minūtes pirms mača beigām Latvija pietuvojās līdz 67:69. Pēdējā minūtē Latvija otro reizi spēlē izvirzījās vadībā - pēc mača varones Šurkusas trīspunktu metiena rezultāts kļuva 73:71.

Dramatiski risinājās pēdējās sekundes. Sākumā Krievija izlīdzināja rezultātu 73:73, tad 10 sekundes pirms spēles beigām Elīna Babkina realizēja divus soda metienus (75:73), bet trīs sekundes pirms mača beigām Krievija atkal izlīdzināja rezultātu – 75:75. Tomēr atlikušajās dažās sekundēs pēdējā uzbrukumā Šurkusa fantastiskā kārtā iemeta trīspunktu metienu, izraujot Latvijai uzvaru un bronzas godalgas – 78:75!!!

Latvijas labā Elīna Babkina guva 22 punktus, Liene Priede – 13 punktus, bet Līga Šurkusa – 12 punktus.

Atgādinām, ka priekšsacīkstēs C grupā Latvijas izlase ar 67:53 uzvarēja Čehiju, ar 85:69 uzvarēja Lietuvu un ar 86:69 pieveica arī Poliju. Savukārt otrā posma pirmajā spēlē Latvija pārliecinoši ar 89:70 uzvarēja Zviedriju, nodrošinot iekļūšanu ceturtdaļfinālā, bet pēc tam ar 65:71 zaudēja pašreizējai čempionei Krievijai un ar 65:74 piekāpās arī Francijai. Pēc tam ceturtdaļfinālā Latvija pārliecinoši ar 89:71 pieveica Serbiju, iekļūstot pusfinālā, bet pusfinālā sestdien ar 58:73 vēlreiz piekāpās Francijai.

Latvijas izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Elīna Babkina, Baiba Eglīte, Anna Gailīte, Anete Klintsone, Ieva Krastiņa, Karlīne Nīmane, Diāna Ozoliņa, Liene Priede, Laura Puriņa, Anete Šteinberga, Līga Šurkusa, Laura Vētra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!