Foto: F64
Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase sestdien Eiropas čempionāta pusfinālā spraigā spēles galotnē ar rezultātu 52:56 (17:8, 7:15, 17:9, 11:24) piekāpās Spānijas valstsvienībai.

Foto galerija

Mačā par bronzas godalgām svētdien Latvijas basketbolistes tiksies ar Franciju, kas otrajā pusfināla spēlē sestdien ar rezultātu 65:81 piekāpās Krievijai.

Latvijas izlases labā pusfināla spēlē Anete Šteinberga guva 16 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas zem groziem, kamēr Sabīne Niedola izcēlās ar 14 punktiem un 11 bumbām zem groziem.

Mačs, kurš notika Liepājas Olimpiskajā centrā (LOC), iesākās līdzīgā cīņā un pēc trim minūtēm spānietes bija vadībā ar viena punkta pārsvaru, bet pateicoties Šteinbergas precīzajai spēlei Latvija atkal pārņēma vadību. Jāatzīmē, ka pirmos septiņus punktus Latvijas labā guva tikai Šteinberga. Divas minūtes pirms ceturtdaļas noslēguma Latvija jau panāca piecu punktu pārsvaru, bet otro ceturtdaļu uzsāka jau ar deviņiem punktiem savā labā.

Otrās ceturtdaļas sākumā saglabājās jau esošā starpība rezultātā, piedevām abas izlases bieži kļūdījās metienos gan no tuvās, gan tālās distances. Tomēr līdz otrās ceturtdaļas vidum Spānijas basketbolistēm izdevās piecus punktus atspēlēt, kamēr pretinieces bija guvušas tikai divus punktus. Turpinājumā spānietes arī izvirzījās vadībā, bet pirms pārtraukuma Latvijas izlase atguva viena punkta pārsvaru.

Pēc pārtraukuma Latvijas izlase nākamajās trijās minūtēs panāca septiņus punktus savā labā, kamēr Spānijas valstsvienība darbojās neveiksmīgi. Tomēr joprojām abas izlases daudz kļūdījās metienos no spēles, kas traucēja veikt būtisku izrāvienu rezultātā. Trešās ceturtdaļas noslēgums gan čempionāta saimniecēm izdevās, jo tika iekrāts deviņu punktu pārsvars pirms noslēdzošās ceturtdaļas.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā pretiniecēm atkal izdevās pietuvoties līdz piecu punktu attālumam, bet pirms pēdējām četrām minūtēm rezultāts bija neizšķirts 46:46. Vēl minūti vēlāk Spānija jau izvirzījās vadībā ar diviem punktiem. Divas minūtes pirms mača beigām nesportisku piezīmi saņēma Klintsone, bet Spānija vēl saglabāja divu punktu pārsvaru, kamēr Niedola svarīgā brīdī spēja realizēt tikai vienu no diviem soda metieniem, bet pretinieces no soda līnijas bija precīzas abas reizes un minūti pirms mača beigām izvirzījās vadībā ar 52:49. Pēc tam Niedola vēlreiz realizēja tikai vienu soda metienu, bet spānietes atbildēja ar precīzu trīspunktu metienu un panāca 55:50, kas arī praktiski izšķīra spēles likteni.

Kā zināms, ceturtdaļfinālā piektdien Latvijas basketbolistes ar rezultātu 64:57 uzvarēja Turcijas valstsvienību.

Jau ziņots, ka Eiropas čempionāta otrajā posmā Latvijas cīnījās E grupā, ar četrām uzvarām piecos mačos ieņemot otro vietu. Pirmajā E grupas mačā Latvija ar 63:49 uzvarēja Poliju, otrajā spēlē ar 70:67 pieveica divkārtējo Eiropas čempionvienību Franciju, bet grupas pēdējā spēlē latvietes ar 71:60 uzvarēja arī Nīderlandi.

Savukārt Spānija otrajā posmā spēlēja F grupā, kur izcīnīja piecas uzvaras tikpat mačos, ieņemot pirmo vietu un čempionātā nebija zaudējusi nevienā spēlē. Spānietes pērn pasaules U-19 čempionātā izcīnīja sudraba godalgas un šī gada Spānijas U-20 izlases sastāvā ir desmit spēlētājas no laureātu komandas.

Kā ziņots, turnīra pirmajā posmā Latvijas izlase sacentās B apakšgrupā, kur izcīnīja divas uzvaras trīs mačos, ieņemot otro vietu grupā. Latvijas U-20 izlase pirmajā mačā ar 87:41 sagrāva Zviedriju, otrajā spēlē ar 68:73 pagarinājumā zaudēja Krievijai, bet B grupas pēdējā cīņā Latvijas basketbolistes ar 90:61 pārliecinoši pieveica Ukrainas izlasi.

Jau ziņots, ka pagājušā gada Eiropas čempionātā Latvijas U-20 izlase spēja izcīnīt trešo vietu.

LETA jau vēstīja, ka piecas U-20 izlases spēlētājas - Kristīne Vītola, Anete Šteinberga, Liene Priede, Sabīne Niedola un Linda Rubene - ir Latvijas nacionālās izlases galvenā trenera Georga Dikeulaka redzeslokā un pēc Eiropas čempionāta viņas varētu pievienoties pieaugušo valstsvienības treniņnometnei.

Latvijas U-20 sieviešu izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā: Anete Šteinberga, Sabīne Niedola, Anete Klintsone, Kristīne Vītola, Liene Priede, Laura Puriņa, Ieva Krastiņa, Anete Čunda, Arta Strupoviča, Karlīne Nīmane, Linda Rubene, Anna Gailīte; rezervistes - Ilze Gotfrīda, Ieva Jansone, Līga Šurkusa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!