Foto: F64
Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase Serbijā notiekošā Eiropas čempionāta mačā par 11.vietu sestdien ar 67:76 (17:21, 20:17, 15:17, 15:21) piekāpās Lietuvas vienībai, turnīra noslēgumā izcīnot 12.vietu.

Šoreiz Latvijas izlases rindās rezultatīvākā ar 15 punktiem bija Kristīne Brance, bet Līga Šurkusa tika pie 11 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām.

Savukārt Lietuvas izlases rindās 15 punktus guva Inese Visgaudaite.

Lai arī visas spēles ceturtdaļas noslēdzās ar līdzīgiem rezultātiem, mača gaitā Latvijas basketbolistes demonstrēja nestabilu sniegumu, piedzīvojot straujus kritumus un vēlāk veiksmīgi protot atspēlēties.

Tā trīs minūtes līdz spēles beigām latvietes atradās iedzinējās ar septiņiem punktiem (63:70), taču tad pretinieces guva četrus punktus pēc kārtas, ilgstoši nosargāja savu grozu neskartu un nosvēra svaru kausus par labu sev.

Latvijas izlase astoņās čempionāta spēlēs piedzīvoja sešus zaudējumus.

Jau vēstīts, ka pusfināla spēlē par 9.-12.vietu Latvijas izlase piektdien ar 51:64 piekāpās Turcijas vienaudzēm, savukārt Lietuvas basketbolistes ar 56:68 zaudēja Nīderlandei.

Kā ziņots, čempionāta otrajā posmā Latvijas basketbolistes spēlēja F grupā, kuras noslēguma kopvērtējumā ar vienu uzvaru piecos mačos ieņēma piekto vietu.

Jau vēstīts, ka otrā posma pirmās kārtas spēlē Latvijas izlase ar 62:75 piekāpās Francijai, otrās kārtas spēlē latvietes ar 67:58 pieveica Nīderlandes vienaudzes, bet izšķirošajā cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar 61:70 zaudēja Itālijas valstsvienībai.

F apakšgrupas noslēguma kopvērtējumā Spānija izcīnīja maksimāli iespējamās piecas uzvaras, Francijas un Itālijas izlases tika pie trim uzvarām, Lielbritānijas basketbolistēm bija divi panākumi, bet Latvijas un Nīderlandes kontā bija viena uzvara.

Jau vēstīts, ka pirmajā posmā Latvijas izlase izcīnīja vienu uzvaru trijās spēlēs, tāpēc otro posmu sāka ar diviem zaudējumiem.

Pirmā posma pirmajā kārtā Latvijas izlase ar 46:67 smagi piekāpās Spānijai, otrajā kārtā ar 64:71 zaudēja Lielbritānijas vienaudzēm, bet trešajā mačā ar 49:43 pieveica Slovākiju.

Pēc trijām kārtām otrajā posmā pa četrām labākajām A un B grupas komandām iekļuva sacensību ceturtdaļfinālā, bet piektajā un sestajā vietā palikušās izlases turpināja cīņu par 9.-12.vietu.

Čempionāts noslēgsies svētdien.

Jau vēstīts, ka šajā čempionātā Latvijas U-20 izlasei palīdzēja arī Sabīne Niedola, kas nesen pārstāvēja Latvijas valstsvienību Eiropas sieviešu čempionātā Polijā, palīdzot Latvijas komandai tikt pie astotās vietas.

Tikmēr izlasei nevarēja palīdzēt Linda Rubene, kas vēl nebija nokārtojusi mācību dokumentus ASV, un Linda Pagrode, kas pārbaudes spēlē Serbijā sarāva ceļgala krusteniskās saites.

Kā ziņots, pirmās pārbaudes spēlēs Daigas Jansones trenētā Latvijas U-20 izlase aizvadīja ar Krievijas vienaudzēm, abās cīņās piedzīvojot zaudējumus ar 49:69 un 57:64. Pēc tam Latvijas basketbolistes aizvadīja trīs pārbaudes spēles ar Turcijas U-20 valstsvienību, tiekot pie vienas uzvaras - pirmajā mačā latvietes izcīnīja uzvaru ar 73:58, otrajā cīņā piedzīvoja zaudējumu ar 68:80, bet trešajā piekāpās ar 54:62. Savukārt spēlēs ar Serbiju latvietes piedzīvoja trīs zaudējumus - 64:74, 65:73 un 48:78.

Savukārt pēdējā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta Latvijas U-20 izlase ar 40:60 piekāpās Nīderlandes vienaudzēm.

Kā ziņots, pagājušā gada čempionātā, kas risinājās Liepājā, Latvijas U-20 basketbolistes izcīnīja bronzas godalgas. Pie trešās vietas Eiropas čempionātā Latvijas U-20 izlase tika divus gadus pēc kārtas.

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam Serbijā: Arta Kublačova, Asnāte Fomina, Kristīne Brance, Sabīne Niedola, Anna Sonka, Anete Kiršteine, Dita Rozenberga, Madara Gulbe, Ilze Gotfrīda, Guna Lagzdiņa, Kristīne Vītola un Līga Šurkusa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!