Foto: F64
Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionāta mačā par bronzas godalgām svētdien ar rezultātu 53:49 (8:21, 11:10, 14:6, 20:12) pieveica Francijas valstsvienību, otro reizi pēc kārtas tiekot pie Eiropas čempionāta bronzas godalgām.

Foto galerija

Šajā spēlē Latvijas izlases labā 14 punktus guva Anete Šteinberga, bet Sabīne Niedola izcēlās ar 12 punktiem un izcīnītām deviņām atlēkušajām bumbām.

Maču Latvijas izlase iesāka nesekmīgi, jo pirmajās piecās minūtēs nonāca zaudētājos ar 0:9, bet turpinājumā šo pārsvaru īsti nesadeldēja un pēc pirmā puslaika Latvijas basketbolistes zaudēja ar 19:31.

Otro puslaiku Latvijas izlase iesāka ļoti apņēmīgi un jau trešajā ceturtdaļā pretinieču pārsvaru samazināja līdz četriem punktiem - 33:37. Ceturtajā ceturtdaļā Latvijas basketbolistes turpināja pakaļdzīšanos un sešas ar pusi minūtes pirms mača beigām rezultāts kļuva neizšķirts 39:39. Turpinājumā Francijas izlase gan vēl izvirzījās vadībā ar diviem punktiem, taču Latvija ātri izlīdzināja rezultātu un pārņēma arī vadību, ko saspringtā cīņā nosargāja līdz pat mača beigu sirēnai.

Latvijas U-20 izlases basketbolistes Eiropas čempionāta bronzas medaļas izcīnīja arī 2005.gadā un pagājušajā gadā.

Kā ziņots, ar Franciju Latvijas basketbolistes spēlēja arī turnīra otrā posma E grupas mačā un uzvarēja ar 70:67.

Eiropas čempionāta finālmačā plkst.20.45 Krievija sacentīsies ar Spāniju.

Kā ziņots, sestdien notikušajos pusfinālos Latvija ar 52:56 piekāpās Spānijai, bet Francija ar rezultātu 65:81 zaudēja Krievijai. Savukārt ceturtdaļfinālā piektdien Latvijas basketbolistes ar rezultātu 64:57 uzvarēja Turcijas valstsvienību.

Jau ziņots, ka Eiropas čempionāta otrajā posmā Latvijas cīnījās E grupā, ar četrām uzvarām piecos mačos ieņemot otro vietu. Pirmajā E grupas mačā Latvija ar 63:49 uzvarēja Poliju, jau pieminētajā otrajā spēlē ar 70:67 pieveica divkārtējo Eiropas čempionvienību Franciju, bet grupas pēdējā spēlē latvietes ar 71:60 uzvarēja arī Nīderlandi.

Kā ziņots, turnīra pirmajā posmā Latvijas izlase sacentās B apakšgrupā, kur izcīnīja divas uzvaras trīs mačos, ieņemot otro vietu grupā. Latvijas U-20 izlase pirmajā mačā ar 87:41 sagrāva Zviedriju, otrajā spēlē ar 68:73 pagarinājumā zaudēja Krievijai, bet B grupas pēdējā cīņā Latvijas basketbolistes ar 90:61 pārliecinoši pieveica Ukrainas izlasi.

Piecas U-20 izlases spēlētājas - Kristīne Vītola, Anete Šteinberga, Liene Priede, Sabīne Niedola un Linda Rubene - ir Latvijas nacionālās izlases galvenā trenera Georga Dikeulaka redzeslokā un pēc Eiropas čempionāta viņas varētu pievienoties pieaugušo valstsvienības treniņnometnei.

Latvijas U-20 sieviešu izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā: Anete Šteinberga, Sabīne Niedola, Anete Klintsone, Kristīne Vītola, Liene Priede, Laura Puriņa, Ieva Krastiņa, Anete Čunda, Arta Strupoviča, Karlīne Nīmane, Linda Rubene, Anna Gailīte; rezervistes - Ilze Gotfrīda, Ieva Jansone, Līga Šurkusa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!