Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas šīs sezonas vērtīgākais spēlētājs Oricevejinmi Efedžuku, kurš pārstāvēja jauno čempionvienību "Barons", sestdienas rītā jau dažas stundas pēc spēles aizbrauca no Latvijas.

Foto galerija

LBL izšķirošajā, septītajā spēlē "Barons" ar 78:71 pārspēja "VEF Rīga" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-3.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts tieši Efedžuku, bet viņam svinības izvērtās minimālas, novēroja aģentūra LETA. Ja pārējie "Barons" basketbolisti nekautrējās izrādīt savas emocijas, lietojot alkoholiskos dzērienus, tad Efedžuku bija atturīgs, jo viņam, tāpat kā otram komandas leģionāram Džefrijam Makdermotam, agri no rīta bija jādodas uz lidmašīnu.

Kā sarunā ar pastāstīja šīs sezonas LBL lielākais atklājums Efedžuku, viņa nākamais mērķis ir Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līga, kurā viņš spēlēs Maiami "Heat" komandas sastāvā.

Pēc spēles grūtības pārvietoties bija "Barons" komandas pamatsaspēles vadītājam Rinaldam Sirsniņam. Kā vēlāk pastāstīja pats basketbolists, pēdas traumas dēļ viņam spēles laikā iešpricētas ļoti spēcīgas pretsāpju zāles, tomēr, tā kā tā bija sezonas pēdējā spēle, basketbolistam bija jādodas laukumā.

Tikmēr cits "Barona" basketbolists Mārtiņš Skirmants, kurš traumas dēļ bija izlaidis vairākas finālsērijas spēles, septītajā mačā spēlējis bez pretsāpju līdzekļiem.

Kā atzina "Barona" prezidents Ivo Zonne, pagaidām par nākamo sezonu lielākas skaidrības vēl nav, bet uzvara LBL teorētiski nozīmē, ka komandai būs iespēja spēlēt ULEB Eirolīgas kvalifikācijas sacensībās, pēc kā tā tiekusies jau vairākas sezonas. Tāpat nav izslēgta iespēja, ka "Barons" komanda spēlēs arī nākamās sezonas Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas turnīrā, kaut sākotnējā pieteikumā tā nav iekļauta.

LETA jau vēstīja, ka uzreiz pēc čempiontitula izcīnīšanas "Barons" komanda devās izbraucienā uz centru ar retro tramvaju. Pirmoreiz "Barons" basketbolisti LBL triumfēja 2008.gadā un toreiz no "Arēna Rīga" komanda uz centru devās kravas automašīnas piekabē, apbraukājot visu lielāko sponsoru ofisus.

Jau ziņots, ka divas Rīgas komandas finālsērijā iepriekšējo reizi spēlēja 2008.gadā, kad "Barons" pārspēja "ASK Rīga" vienību. Tieši 2008.gadā "Barons" pirmo reizi ieguva LBL zelta godalgas, bet atjaunotā "VEF Rīga" komanda iepriekš labāko trijniekā nebija tikusi.

Pagājušajā sezonā LBL turnīrā astoto reizi komandas vēsturē triumfēja "Ventspils" vienība, kas dramatiskā sērijā pārspēja "Baronu" ar rezultātu 4-3. Toreiz izšķirošajā mačā uzvarētājs tika noskaidrots tikai pagarinājumā. Šogad ventspilnieki nespēja pārvarēt pusfinālu, kurā ar 2-3 piekāpās "VEF Rīga" komandai. Savukārt otrajā pusfinālā "Barons" ar 3-0 pārliecinoši pieveica "Valmieras" vienību.

Kā vēstīts, trešo vietu šosezon LBL ieguva "Ventspils", kas spēļu sērijā ar 3-0 uzvarēja "Valmieras" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!