Foto: F64
Latvijas Basketbola līga (LBL) otrdien neizsniedza brīvlaišanas vēstuli "ASK Rīga" kluba saspēles vadītājam Robertam Štelmaheram, informēja Latvijas Basketbola savienība (LBS).
"ASK Rīga" LBS iesniedza ar spēlētāju joprojām spēkā esošu līgumu, līdz ar to Štelmaheram nav tiesību spēlēt citā komandā.

Kā ziņots, Štelmahers pagājušajā nedēļā pameta klubu "ASK Rīga" un pievienojās Itālijas otrās līgas klubam Veroli "Prima", ar kuru noslēdza līgumu līdz šī gada jūnija beigām. Šis gadījums bija īpašs, jo spēlētāja visa alga komandā "ASK Rīga" līdz sezonas beigām jau bija samaksāta.

Tagad Štelmahera turpmākais liktenis ir abu klubu rokās, kuri šo jautājumu var risināt savā starpā un vienoties atsevišķi.

Jau ziņots, ka "Prima" komanda ar 18 uzvarām 28 spēlēs Itālijas otrās līgas kopvērtējumā pašlaik atrodas otrajā pozīcijā. Līdz čempionāta regulārās sezonas beigām atlikušas tikai divas kārtas, un vienība nopietni pretendē uz iekļūšanu augstākajā līgā.

"ASK Rīga" sastāvā Štelmahers šosezon aizvadīja 14 spēles, SEB Baltijas Basketbola līgā (BBL) vidēji laukumā pavadot 15 minūtes, gūstot 2,3 punktus un izpildot 2,1 rezultatīvu piespēli. Savukārt Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā vidēji laukumā Štelmahers pavadīja 20 minūtes, guva 5,3 punktus un izpildīja divas rezultatīvas piespēles.

34 gadus vecais Štelmahers jau sezonas sākumā trenējās kopā ar "ASK Rīga", atgūstot sportisko formu pēc ilgstoša savainojuma ārstēšanas. Tomēr rudenī basketbolistam nācās veikt vēl vienu operāciju, pēc kuras atgriešanos ierindā nācās atlikt uz pāris mēnešiem.

Pirmo spēli pēc ilgstošas traumas ārstēšanās viņš aizvadīja pagājušā gada izskaņā, debitējot Maskavā notikušajā Vienotās basketbola līgas (VBL) Reklāmas turnīrā.

Pēdējās četras sezonas Štelmahers aizvadīja Viļņas komandā "Lietuvos rytas", kurā kļuva arī par vienības kapteini. "Lietuvos rytas" sastāvā aizsargam izdevās kļūt par Lietuvas un SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionu, bet lielākais viņa sasniegums ir 2005.gadā izcīnītais ULEB kauss.

Štelmahers pēdējo reizi kāda Latvijas kluba sastāvā spēlēja 1997./1998.gada sezonā, kad par Latvijas čempioniem palīdzēja par kļūt "Brocēni"/LMT komandai.

Itālijas otrā līga Latvijā popularitāti ieguva pagājušā gada beigās, jo īsā laikā tās komandām pievienojās divi no Latvijas izlases līderiem Kristaps Janičenoks un Sandis Valters, kurš arī uz turieni pārgāja no "ASK Rīga" komandas. Tomēr, ja Janičenoks un Valters spēlē līgas lejasgala komandās, tad "Prima" komandai ir nopietni mērķi uzvarēt čempionātā un iekļūt augstākajā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!