Foto: DELFI
Lietuvas basketbola leģenda Arvīds Sabonis otrdienas vakarā pēc sirdstriekas nogādāts Kauņas slimnīcā, vēsta "Delfi.lt".

Pagaidām neoficiālā informācija ir diezgan pretrunīga. Vieni avoti vēsta, ka Sabonis piedzīvojis vieglu infarktu un viņa dzīvībai briesmas neesot. Taču citi avoti ziņo, ka divas reizes Sabonim bijusi klīniskā nāve, basketbolists ir smagā stāvoklī.

Lietuvas basketbola granda Kauņas "Žalgiris", kura prezidents ir Sabonis, ģenerāldirektors Pauls Motijūns par notikušo esot informēts, bet sīkāk nevēlējās komentēt notikušo.

Sabonis otrdien sākotnēji vērojis "VIČI-Aisčiai" komandas un Kauņas politiķu draudzības spēli, bet pēc tam kopā ar saviem draugiem un domubiedriem Kauņas sporta zālē pats spēlējis basketbolu. Pēc treniņspēles visi devušies uz ģērbtuvēm, bnet Sabonis nav juties labi un atgūlies uz soliņa, padzēries ūdeni. Vēlāk viņš devies uz ģērbtuvēm, bet pēc tam parādījusies informācija par to, ka Sabonis nogādāts slimnīcā.

Profesionālā basketbolista karjeru Sabonis beidza 2005.gadā. 46 gadus vecais Sabonis bija šogad Lietuvā notikušā Eiropas čempionāta finālturnīra vēstnesis.

Profesionālā sportista karjeras laikā un arī pēc tam Sabonim nav bijušas veselības problēmas, ja neskaita sportiskās traumas.

Sabonis ir vienīgais kandidāts uz Lietuvas Basketbola federācijas prezident amatu, kuru šobrīd ieņem viņa bijušais treneris Vlads Garasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!