Foto: DELFI
Basketbola kluba "Zemgale" vadītāji un biedri ir nosūtījuši Latvijas basketbola savienības (LBS) prezidentam Valdim Voinam kopīgi parakstītu vēstuli, kurā aicina liegt BK "Jelgava" dalību jebkurā no LBS rīkotajiem čempionātiem un Baltijas Basketbola līgā (BBL), kamēr nav nokārtotas saistības ar BK "Zemgale".

Vēstulē pausta neizpratne par BK "Jelgava" dalību LBS rīkotajā LBL1 un LBL2 čempionātos. "Mums nav saprotams, kā klubs, kurš nekad nav piedalījies nevienā no LBS rīkotajām sacensībām, var spēlēt LBL1 un LBL2, kas ir augstākais Latvijas nacionālo čempionātu līmenis basketbolā?" jautāts vēstulē.

"Pēc tam, kad 2010./2011.gada sezonas beigās BK "Zemgale" nonāca finansiālās grūtībās, jo Jelgavas dome nepiešķīra savu vairākkārt solīto finansiālo atbalstu, un tādēļ klubs nespēja laicīgi izpildīt savas saistības pret spēlētājiem, pie mums vērsās BK "Jelgava" valdes priekšsēdētājs Uldis Krūklītis ar priekšlikumu pārņemt BK "Zemgale" finansiālās saistības pretī saņemot tiesības BK "Jelgava" noslēgt līgumus ar BK "Zemgale" spēlētājiem, kā arī tiesības pārņemt BK "Zemgale" izcīnītās vietas dalībai LBL1 un LBL2 divīzijās, un Baltijas basketbola līgā (BBL). Kā finansiālo nodrošinājumu jaunā kluba darbībai Uldis Krūklītis minēja Jelgavas domes atbalstu, par kuru publiski apliecināja arī Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš 2011. gada 25.augusta Jelgavas domes sēdē," notikumus atceras BK "Zemgale" vadība.

BK "Jelgava", tās valdes priekšsēdētāja Ulda Krūklīša pilnvarotā jurista vadībā, izstrādāja vienošanos par saistību un tiesību pārņemšanu, kura tika iesniegta BK "Zemgale" pilnsapulcē izskatīšanai. 2011.gada 26 augustā biedrības BK "Zemgale" biedri pieņēma lēmumu atbalstīt BK "Jelgava" valdes priekšsēdētāja Ulda Krūklīša priekšlikumu un pilnvarot BK "Zemgale" valdes priekšsēdētāju Jāni Bacānu parakstīt šo vienošanos. Diemžēl līdz šim brīdim no BK "Zemgale" neatkarīgu apstākļu dēļ šī vienošanās nav parakstīta, jo to atsakās darīt BK "Jelgava" valdes priekšsēdētājs. "Tāpēc bijām pārsteigti ieraugot, ka BK "Jelgava" uzsākusi dalību LBL1 un LBL2 bez juridiskām tiesībām to darīt," norādīts vēstulē.

Vēstulē arī atgādināts, ka spēlētāji, kuri 2010./2011.gada sezonā spēlēja BK "Zemgale" sastāvā, nav tiesīgi piedalīties BK "Jelgava" komandas sastāvā LBL1 un LBL2, jo nav saņēmuši šādu atļauju no BK "Zemgale". BK "Jelgava" nav tiesīgs ieņemt BK "Zemgale" vietu LBL1 un LBL2 divīzijās.

"Uzskatām, ka BK "Jelgava" ir maldinājusi LBS un BK "Zemgale" ar nolūku nepildīt savas saistības pret BK "Zemgale" spēlētājiem un treneriem," rakstīts vēstulē.

Vēstuli BK "Zemgale" vārdā ir parakstījuši valdes priekšsēdētājs Jānis Bacāns, valdes locekļi Dainis Liepiņš un Māris Skudra (valdes loceklis), kā arī Saulvedis Šalājevs, Andis Kārkliņš, Andris Vereščagins, Jānis Biezais, Zigmārs Babčuks, Miks Liepiņš, Andris Šmits, Vilnis Jurevics, Andris Misters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!