Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālā pēc piecu gadu pārtraukuma trešdien iekļuva Dalasas "Mavericks", kas pusfināla sērijā ar 4-1 pieveica Oklahomas "Thunder".

Pusfināla sērijas, kas bija arī Rietumu konferences fināls, piektajā spēlē "Mavericks" savā laukumā bija pārāks ar 100:96 (26:27, 26:28, 20:21, 28:20).

Pēdējā ceturtdaļā "Mavericks" vadībā izvirzījās tikai 74 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad trīspunktu metienu realizēja Dirks Novickis. Vācu zvaigzne ar diviem precīziem soda metieniem 13 sekundes pirms pamatlaika beigām pielika punktu arī Dalasas basketbolistu uzvarai.

"Mavericks" labā pa 26 punktiem guva Novickis un Šons Merions. "Thunder" labā 31 punktu guva Rasels Vestbrūks, bet pa 23 punktiem – Kevins Durants un Džeimss Hārdens.

2006.gadā NBA finālu pret Maiami "Heat" komandu "Mavericks" iesāka ar divām uzvarām un bija tuvu uzvarai arī trešajā spēlē, taču to zaudēja. Pēc tam "Mavericks" zaudēja vēl trīs spēles, "Heat" izcīnīja NBA čempionu titulu, bet Dalasas basketbolisti pēc tam četrās sezonās uzvarēja tikai vienā "play off" sērijā.

Iespējams, ka arī šogad "Mavericks" finālā tiksies ar "Heat", kas Austrumu konferences finālsērijā ar 3-1 ir vadībā cīņā pret Čikāgas "Bulls".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!