Foto: Reuters/Scanpix
Vairāki Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji, arī tādas zvaigznes kā Karmelo Entonijs un Kevins Durants, iesnieguši prasību tiesā, vēršoties pret klubu īpašnieku rīcību un pieprasot kompensāciju par liegto iespēju strādāt, ziņo Ziemeļamerikas masu mediji.

Vairāku spēlētāju kopīgie pieteikumi iesniegti vismaz divos ASV štatos.

Kā norāda basketbolistu padomnieks un pārstāvis Deivids Boiss, NBA uzsāktais lokauts ir pretrunā ar antitrastu likumu, kas aizsargā cilvēkus no negodīgas komercprakses un uzņēmējdarbības. Basketbolistu pārstāvis piebilst, ka NBA komisāra Deivida Sterna izvirzītais ultimāts strīdā par jauno kolektīvo darba līgumu bija kļūda un spēlētāji pēc tā vēl vairāk saliedējušies.

"Pokerā, ja tu blefo un tas dod rezultātu, tu esi uzvarētājs. Ja tevi pieķer blefošanā, tu zaudē. Domāju, ka šoreiz klubu īpašnieki ir "aizspēlējušies". Viņi veica fantastisku darbu, taču pārkāpa līniju, liekot spēlētājiem piekāpties, piekāpties un vēl vairāk piekāpties jautājumos. Taču alkatība ir ne tikai slikta īpašība – tā ir arī ļoti bīstama," norāda Boiss.

Ja tiesa atbalstīs spēlētājus un atzīs, ka ir pārkāpts antitrasta likums, tad NBA īpašniekiem būs lieli zaudējumi. NBA spēlētāji pieprasa kompensēt trīskārši zaudējumus, kas viņiem radušies paliekot bez spēlēšanas. Sezonā visi NBA spēlētāji kopā pelna apmēram divus miljardus ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!