Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) un NBA Spēlētāju asociācijas (NBA PA) strīds joprojām nav vainagojies ar panākumiem, jauns kolektīvais darba līgums nav noslēgts, līdz ar to tuvojas tas brīdis, kad NBA vadība būs spiesta atcelt visu sezonu.

Kā ziņo Ziemeļamerikas masu mediji, NBA izvirzījusi prasības, ko NBA PA vajadzētu pieņemt līdz trešdienai. Vienā no būtiskākajiem strīdus jautājumiem par ienākumu sadali NBA vadība piedāvājusi spēlētājiem 51%, lai gan iepriekšējais kolektīvais darba līgums paredzēja 57% peļņas novirzīšanu spēlētājiem. Ja NBA PA nepieņems šos nosacījumus, NBA varētu ieņemt vēl stingrāku pozīciju un samazināt NBA PA daļu līdz 47%.

Gan NBA PA pārstāvis Dereks Fišers, gan vairāki basketbolisti jau pauduši negatīvu viedokli par šo ultimātu, nepiekrītot šim piedāvājumam. Tas nozīmē, ka NBA un NBA PA dialogs nonāks vēl lielākā strupceļā, kas tikai veicinās NBA visas sezonas atcelšanu.

Atgādinām, ka NBA komisārs Deivids Sterns lokautu izziņoja 1.jūlijā, jo nebija noslēgts jauns kolektīvais darba līgums. Oktobra sākumā NBA oficiāli atcēla jaunās sezonas pirmās nedēļas, bet pagājušajā nedēļā Sterns draudēja atcelt spēles līdz pat Ziemassvētkiem, ja nebūs panākts ievērojams progress pārrunās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!