Foto: Reuters/Scanpix
Trešdien notikušajās pārrunās par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) lokauta izbeigšanu panākts ievērojams progress un, iespējams, jau šonedēļ tiks parakstīts jauns kolektīvais darba līgums, tādējādi izbeidzot lokautu.

NBA un NBA Spēlētāju asociācija (NBA PA) trešdien diskutēja vairāk nekā 14 stundas, kas deva augļus. Trešdienas diskusiju galvenais jautājums bijis algu griesti un "abas puses demonstrējušas apņēmību, lai panāktu vienošanos", aģentūrai "Associated Press" norādījis kāds no sarunām pietuvinātiem cilvēkiem.

Trešdienas diskusijas bijušas vienas no ilgākajām un rezultatīvākajām kopš 1.jūlija, kad sākās lokauts.

Tikmēr izdevums "Sports Illustrated" ziņo, ka abām pusēm atlikuši vēl tikai daži jautājumi, bet vienošanās ir tuvu un jaunais līgums varētu tikt parakstīts līdz šīs nedēļas beigām.

Pēc citu avotu sniegtās informācijas, līdz šim abu pušu galvenais strīds bija par NBA ienākumu sadali, kas tagad praktiski esot atrisināts, jo NBA PA samazinājusi savu prasību no 57% līdz 52,5%. Pagājušajā nedēļā NBA PA izpilddirektors Bilijs Hanters pieļāva prasību samazināšanu, ja klubu īpašnieki būs pielaidīgāki citu jautājumu risināšanā, kas skar algas.

Atgādinām, ka NBA komisārs Deivids Sterns lokautu izziņoja 1.jūlijā, jo nebija noslēgts jauns kolektīvais darba līgums. Oktobra sākumā NBA oficiāli atcēla jaunās sezonas pirmās nedēļas, bet pagājušajā nedēļā Sterns draudēja atcelt spēles līdz pat Ziemassvētkiem, ja nebūs panākts ievērojams progress pārrunās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!