Foto: EPA/LETA
Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) visu laiku uzvarām bagātāko treneri trešdien kļuva Dons Nelsons, kura vadītā komanda Goldensteitas "Warriors" viesos ar 116:107 pārspēja Minesotas "Timberwolves".

Nelsonam šī bija 1333.uzvara NBA trenera karjerā – par vienu mazāk ir līdzšinējam rekordistam Lenijam Vilkinsam.

31 sezonas laikā kopā ar Milvoki, Goldensteitas, Ņujorkas un Dalasas komandām Nelsons ir aizvadījis 2394 spēles. Kopumā viņš piecas reizes kā spēlētājs ir izcīnījis NBA čempionu titulu, trīs reizes atzīts par NBA Gada labāko treneri, taču ne reizi savā karjerā nevienu komandu nav aizvedis līdz NBA finālam.

"Mums nebija šampanieša, tāpēc paņēmām "Sprite" un "Mountain Dew" pudeles un ūdeni, un ar to aplējām viņu," par nelielām svinībām teica "Warriors" spēlētājs Entonijs Tolivers, kurš mačā sasniedza savu NBA karjeras rezultativitātes rekordu - 34 punkti.

Vēl "Warriors" labā Stīvens Karijs guva 27 punktus, izdarīja 14 rezultatīvas piespēles, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un pārtvēra septiņas piespēles, bet "Timberwolves" rindās pa 19 punktiem guva Džonijs Flins un Kevins Lovs, kurš izcīnīja arī 18 atlēkušās bumbas.

Kā zināms, "Warriors" pārstāvošais latviešu centrs Andris Biedriņš traumas dēļ šosezon vairs nespēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!