Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" galvenais treneris Dons Nelsons, kuram nākamā sezona, iespējams, būs pēdējā karjerā, paziņojis, ka plāno izmainīt latvieša Andra Biedriņa soda metienu mešanas tehniku.

Pašlaik savainojumu ārstējošais Biedriņš šosezon vairs laukumā nedosies un līdz ar to sasniegs jaunu līgas antirekordu. Latvietis šosezon aizvadītajās 33 spēlēs realizējis tikai četrus no 25 izpildītajiem soda metieniem, sasniedzot 16 procentu precizitāti.

Līdzšinējais NBA antirekords soda metienu realizācijā, izmetot vismaz 20 metienus, pagaidām vēl pieder Garfildam Smitam no Bostonas "Celtics" komandas, kurš 1971./72.gada sezonā realizēja sešus no 31 soda metieniem, sasniedzot 19,4 procentu precizitāti.

Biedriņš, pēc pieredzējušā trenera domām, nav bijis arī pietiekami agresīvs groza tuvumā, lai izprovocētu noteikumu pārkāpumus pret sevi.
Nelsons aicinās Biedriņu izmantot pavisam citu soda mešanas tehniku, kas skaitās vecmodīga, taču varot dot nepieciešamos rezultātus.

"Biedriņam jāiegūst vairāk pārliecības soda metienu izpildīšanas tehnikā. Tāpēc ir vērts pamēģināt citu, jau sen pārbaudītu metienu izpildīšanas tehniku. Jebkurā gadījumā diez vai būs sliktāka realizācija par 17 vai 18 procentiem, kā tas bija šosezon," otrdien izteicās Nelsons.
Šim nolūkam plānots izmantot Rika Berija pakalpojumus, kurš NBA kļuva slavens ar savu īpatnējo soda metienu izpildīšanas tehniku.

Nelsons otrdien arī apstiprināja, ka arī nākamsezon trenēs "Warriors" komandu, jo viņam patīkot darbs ar jaunajiem spēlētājiem un Nelsons vēlas vēl vairāk veicināt viņu izaugsmi.

Tāpat Nelsons uzskata, ka komanda nākamsezon var iekļūt izslēgšanas spēlēs, taču izdarīt to būšot grūti. Liela nozīme būšot tieši Biedriņa sniegumam.

Aizvadītajā nedēļā Nelsons kļuva par visu laiku uzvarām bagātāko treneri NBA.

Nelsons savā karjerā tagad ticis pie 1334 uzvarām, jau par diviem panākumiem pārspējot līdzšinējā NBA uzvarām bagātākā trenera Lenija Vilkinsa panākumu.

Tikmēr "Warriors" apskatnieks Tims Kavakami otrdien nosauca Biedriņu kā pirmo kandidātu, kurš starpsezonā varētu tikt aizmainīts uz citu komandu. Kā raksta Kavakami, pagaidām, protams, vēl nav zināms, kas notiks ar pašu klubu, kurš tiek pārdots, tomēr, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, tieši par Biedriņu ir liela interese no citām komandām.
Latvietim pašlaik vēl atlikuši četri līguma gadi ar kopējo summu 36 miljoni ASV dolāru (18,5 miljoniem latu).

"Kad vesels, viņš ir ļoti produktīvs centrs. Komandas zina, ka viņš smagi strādā un viņam nav vajadzīgas daudz izspēles uz sevi," raksta Kavakami. "Tāpat arī komandas tic, ka "Warriors" mēģinās aizmainīt Biedriņu vai arī pats spēlētājs grib maiņu, vai abi varianti."

Kā iespējamos variantus Kavakami nosauca Oklahomasitijas "Thunder" un Fīniksas "Suns", ja tā nepaturēs Amare Stademairu.

Biedriņa maiņu varētu traucēt viņa problēmas ar savainojumiem. Tomēr visas "Warriors" komandas nesekmīgās sezonas dēļ latvieša sliktā soda metienu precizitāte pat varētu nebūt nozīmīgs faktors.

NBA Rietumu konferences kopvērtējumā "Warriors" ar 25 panākumiem 81 aizvadītajā spēlē ieņem 14.vietu, taču jau ilgāku laiku ir zaudējusi cerības iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Pēdējo spēli NBA regulārajā sezonā "Warriors" aizvadīs trešdien izbraukumā ar Portlendas "Trail Blazers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!