Foto: F64
Vajadzēja kļūt par pirmo Latvijas U-20 vecuma komandu, kas iekļūst Eiropas čempionāta finālā, bet visu izšķīra nianses un psiholoģija, pēc valstsvienības zaudējuma Spānijai pusfinālā sestdien atzina izlases līdere Sabīne Niedola.

Foto galerija

Kā ziņots, Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase sestdien Eiropas čempionāta pusfinālā spraigā spēles galotnē ar rezultātu 52:56 piekāpās Spānijas valstsvienībai. Mačā par bronzas godalgām svētdien Latvijas basketbolistes tiksies ar Franciju, kas otrajā pusfināla spēlē sestdien ar rezultātu 65:81 zaudēja Krievijai.

"Šādās spēles daudz ko izšķir psiholoģija un nianses. Šoreiz tās sakrita par labu Spānijai. Savu lomu noteikti nospēlēja arī nogurums, jo čempionāts ir garš. Tomēr mēs nepadosimies un būsim gatavas cīņai par bronzas godalgām. Arī svētdien daudz ko izšķirs psiholoģiskā sagatavotība. Šajā čempionāta stadijā nav viegli, jo visas izlases ir ļoti spēcīgas," atzina Niedola, kura pati pēc neveiksmīgā mača sākuma spēles otrajā pusē uzņēmās iniciatīvu un veiksmīgi darbojās caurgājienos.

Tikmēr izlases konsultants Gundars Vētra sūdzējās par veiksmes trūkumu: "Izvēlētā stratēģija mačam bija pareiza, bet pietrūka sportiskās veiksmes. Spēle varbūt nebija īpaši skaista, bet lēnām savācām savus punktus. Mača izskaņā daži tiesneša pieņemtie lēmumi bija visai strīdīgi. Tomēr Spānija šādi jau uzvar otro maču pēc kārtas, kad cīņā par bumbu zem groziem nopelna soda metienus."

"Neko daudz nemainīsim arī mačā par bronzu. Ar Francijas izlasi esam jau tikušies, bet tagad jāpaanalizē, ko tā ir mainījusi savos pēdējos mačos," svētdienas spēli ieskicēja Vētra.

Izlases konsultants šo Latvijas izlasi novērtēja kā ne pašu meistarīgāko un talantīgāko kādas Latvijai ir bijušas, bet tā esot "spēcīga raksturā un garā", un ar cīņassparu varot panākt ļoti daudz.

Maču klātienē vēroja arī Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš pēc spēles centās uzmundrināt sarūgtinātās Latvijas basketbolistes, bet, šķiet, Latvijas izlases spēlētāju emocijas vislabāk raksturoja fakts, ka Liene Priede gandrīz pusminūti nereaģēja uz Zatlera mierinājuma vārdiem.

Jau ziņots, ka pagājušā gada Eiropas čempionātā Latvijas U-20 izlase spēja izcīnīt trešo vietu.

Latvijas U-20 sieviešu izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā: Anete Šteinberga, Sabīne Niedola, Anete Klintsone, Kristīne Vītola, Liene Priede, Laura Puriņa, Ieva Krastiņa, Anete Čunda, Arta Strupoviča, Karlīne Nīmane, Linda Rubene, Anna Gailīte; rezervistes - Ilze Gotfrīda, Ieva Jansone, Līga Šurkusa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!