Foto: Publicitātes foto

Latvijas sieviešu valstsvienībā ierindā paliek 17 kandidātes uz līdzdalību Eiropas čempionāta finālturnīrā - galvenais treneris Georgs Dikeulaks ar saviem palīgiem pieņēmuši lēmumu, ka treniņus neturpinās Elīna Dillone un Lauma Reķe, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Tuvojoties Eiropas čempionāta finālturnīram, treniņos aizvien lielāka uzmanība tiek pievērsta komandas taktikas slīpēšanai, tāpēc lielais kandidātu skaits pamazām jāsamazina. Pēc trenera domām, gan Lauma, gan Elīna treniņos centās parādīt sevi no labākās puses, tomēr neizturot konkurenci uz konkrētajiem posteņiem. Reķe netika paņemta līdz uz pārbaudes turnīru Gilfordā, savukārt Dillonei pārbaudes spēlēs laukumā neļāva iziet potītes savainojums.

Treniņos ar pilnu jaudu iesaistījušās trīs amerikānietes - Anete Klintsone, Kristīne Vītola un Liene Priede. "Skatīsimies..." galvenais treneris nesteidzās izdarīt kategoriskus secinājumus par jaunpienācēju sportisko formu. Iespējams, tā tiks pārbaudīta nedēļas nogalē pārbaudes turnīrā Čehijas pilsētā Karlovivaros. Saudzējošs treniņu režīms pagaidām noteikts Zanei Eglitei un Santai Dreimanei. Komandas sastāvs šim izbraukumam tiks nosaukts trešdien.

Karlovivaros piektdien plkst.19.30 pēc Latvijas laika valstsvienība spēlēs ar Krievijas izlasi, sestdien plkst.16 ar Čehiju, svētdien plkst.16.30 - ar Polijas komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!