Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien Latvijas Universitātē notika "Aprīļa trakuma" basketbola studentu turnīra komandu izloze pa grupām. Šogad turnīrā piedalīsies 19 komandas, informē rīkotāji.

""Aprīļa trakums" notiek jau otro gadu pēc kārtas. Šajā pavasarī komandu skaits ir palielinājies. Vīriešu konkurencē klāt nākusi viena komanda – kopā 13. Šoreiz sacensībās nepiedalās Vidzemes augstskola, taču debitēs "Turība" un ISMA. Savukārt sievietēm komandu skaits palicis nemainīgs - sešas komandas," atklāj turnīra organizators Uģis Bisenieks. "Arī šogad mēs turnīru noturēsim augstā kvalitātē un pasākuma organizējam ļoti rūpīgi un kvalitatīvi, ņemot vērtā arī ļoti pieredzējušu treneru ieteikumus un padomus."

Turnīra galvenais tiesnesis Ilvis Ābeļkalns uzsver to, ka patīkami noraudzīties kā ikgadējas studentu sacensības kļuvušas par krietni masveidīgāku pasākumu un informācija ir pieejama ne tikai vienā interneta vietnē, bet vairākos medijos. "Uzskatu, ka arī pārējās sporta veidu sacensībās būtu jāpiesaista atbalstītāji un sponsori, lai studentu sports kļūtu pievilcīgāks un masveidīgāks," tā Ilvis Ābeļkalns.

Konferences jautājumu sadaļā arī precizējām, ka "Aprīļa trakumam" jāiesniedz spēlētāju pieteikums līdz pirmajai spēlē. Maksimālais spēlētāju skaits turnīra pieteikumā – 16 basketbolisti un viens treneris, savukārt uz spēli drīkst pieteikt 12 spēlētājus. Atgādinām, ka šajā turnīrā drīkst startēt ne tikai augstskolu klātienes, bet arī neklātienes studenti un pērnā gada absolventi. Svarīgi atcerēties, ka esošajiem studentiem pirms turnīra galvenajam tiesnesim jāuzrāda studentu apliecības kopija, bet absolventiem diploma kopija.

Šogad "Aprīļa trakumā" startē 13 augstskolas vīriešiem – Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA), Latvijas Universitāte (LU), Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), Rēzeknes augstskola (RA), Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Rīgas starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola (RISEBAA), Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA), Biznesa augstskola "Turība" (BA "Turība"), Ventspils augstskola (VA), Daugavpils universitāte (DU), Rīgas ekonomikas augstskola (REA), Banku augstskola (BA).

Sieviešu konkurencē startē sešas komandas - Daugavpils universitāte (DU), Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA), Latvijas Universitāte (LU), Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU).

Turnīrs tiks izspēlēts trīs dienu laikā no 27. līdz 29.aprīlim. Pirmajā sacensību dienā notiks grupu turnīra spēles, otrajā dienā paredzēti ceturtdaļfināli un pusfināli vīriešiem un pusfināli sievietēm, savukārt turnīra noslēgumā notiks spēles par 3.vietu un 1.vietu. Spēļu kalendārs vēl tiks precizēts un izziņots.

Sadalījums pa grupām:
Vīrieši
A grupa
LLU, ISMA, BA "Turība"
B grupa
LU, RA, VA
C grupa
RSU, RISEBAA, BA, REA
D grupa
LSPA, RTU, DU

Sievietes
E grupa
DU, RSU, LSPA
F grupa
LU, RTU, LLU

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!