Ķīnas Basketbola asociācija diskvalificējusi valsts vīriešu basketbola izlasi par kautiņu draudzības spēlē ar Brazīliju, aizliedzot tai mēnesi trenēties.

Draudzības spēle notika Ķīnā, un kautiņš izcēlās 66 sekundes pēc spēles sākuma, kad ķīniešu treneris, būdams nemierā ar tiesnešu darbu kādā epizodē, kurā cieta ķīniešu spēlētājs, sakliedza uz soģiem. Jau nākamajā uzbrukumā Ķīnas basketbolisti atbildēja ar asu pārkāpumu, pēc kura arī sākās masveida kautiņš, kurā iesaistījās abu vienību spēlētāji.

Ķīnas Basketbola asociācija atvainojusies brazīliešiem un uzņemas atbildību par notikušo, vēsta "Reuters".

Uz notikušo reaģējusi arī Starptautiskajā Basketbola federācija (FIBA). "Mēs esam informēti par incidentu Ķīnā un esam pateicīgi Ķīnas Basketbola asociācijai par ātro spriedumu," saka FIBA ģenerālsekretārs Partiks Baumans. "Mēs nosodām vardarbību un cīnāmies pret to. Spēlētāji un tiesneši ir piemērs jauniešiem, viņiem ir jāsaprot sava atbildība un attiecīgi jārīkojas jebkurā laikā."

Draudzības maču ar Brazīliju Ķīna aizvadīja, gatavojoties Āzijas spēlēm, kas novembrī risināsies Ķīnā. Ņemot vērā, ka spēles sākas 12. novembrī, Ķīnas izlasei, kas mēnesi nebūs aizvadījusi treniņus, īpaši labas izredzes tajās nevarētu būt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!