Foto: LETA
Par jauno Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidentu otrdien ievēlēts Valdis Voins, informē LBS.

Foto galerija

LBS ārkārtas pilsapulcē atklātā balsošanā no klātesošajiem 27 LBS biedriem 19 balsoja par Voinu, trīs atturējās, pret nebija neviens. Otrs pretendents, Gulbenes novada bērnu un jaunatnes sporta skolas direktors Normunds Aizpurs, saņēma septiņas balsis, četri atturējās, "pret" nebalsoja neviens.

LBS padome un valde turpinās darbu līdz Basketbola savienības kārtējai sapulcei, kam jānotiek līdz 2011.gada 27.septembrim. Līdz tam LBS padomi vadīs Ojārs Kehris.

Valdis Voins LBS prezidenta amatā nomainīs Ojāru Kehri, kurš LBS vadīja kopš 1997.gada pavasara un amatā tika pārvēlēts četras reizes.

2010.gada 1.decembrī LBS valde pieņēma Kehra pirmstermiņa demisiju un izsludināja biedru ārkārtas pilnsapulci jauna prezidenta ievēlēšanai.

Valdis Voins iepriekš strādājis Latvijas iekšlietu sistēmā - 2009.gada martā viņš kļuva par policijas priekšnieku, stājoties Alda Lieljukša vietā. Pirms tam Voins bija Valsts policijas priekšnieka vietnieks, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks, bet vēl pirms tam vadīja Rīgas kārtības policiju, Ceļu policiju un Valsts Apsardzes dienests dienesta priekšnieks, kā arī bija Latvijas Policijas akadēmijas 1.mācību posma priekšnieks

Decembrī Voins iesniedza atlūgumu, un no šā gada turpina darbu jaunveidojamajā Ostas policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!