Foto: EPA/LETA
Pēdējās dienās Ziemeļamerikā apstiprinājušās runas par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) latviešu centra Andra Biedriņa iespējamo aizmainīšanu no Goldensteitas "Warriors" uz citu komandu.

Jau iepriekšējā divās sezonās, tuvojoties pārejas laika beigām, tika runāts par Biedriņa iespējamo aizmainīšanu uz Fīniksas "Suns". Tomēr Biedriņš ir saglabājis vietu "Warriors" komandā, kurā savulaik sāka NBA karjeru.

2008.gada vasarā latviešu centrs ar "Warriors" noslēdza sešu gadu līgumu par kopējo summu 65 miljoni ASV dolāru, bet tagad kluba vadība sāk apdomāt šī darījuma lietderīgumu. Biedriņa sniegumā šajā sezonā ir vērojams ievērojams kritums, viņš reizēm pat netika iekļauts "Warriors" sākumsastāvā, statistikas rādītāji arī piedzīvoja kritumu un loģiski samazinājās arī viņa spēles laiks.

Biedriņam līgums ir vēl uz četriem gadiem, kuros viņam būtu jāsaņem 36 miljoni ASV dolāru. Tieši lielā alga un sliktais sniegums ir galvenie iemesli viņa iespējamai aizmainīšanai, jo tādējādi klubs ievērojami uzlabotu savu finansiālo stāvokli.

Kā norāda Sanfrancisko laikraksti, par Biedriņu interesi izrādot Dalasas "Mavericks", kas varot atļauties tik dārgu spēlētāju kā Biedriņš. "Warriors" arī vēlas atbrīvoties no Biedriņa, kamēr viņa tirgus cena ir pietiekami augsta, jo pēc sezonas latviešu centru jau būtu grūtāk aizmainīt.

Sanfrancisko basketbola apskatnieki lēš, ka Biedriņu varētu apmainīt pret daudz mazāk atalgotu spēlētāju, lai "Warriors" nākamajā sezonā varētu iegādāties kādu no NBA zvaigznēm, kas patiešām kļūtu par komandas līderi – tieši izteikta līdera trūkums ir "Warriors" vājais posms, uzskata apskatnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!