Foto: F64
Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) spēcīgākās komandas "TTT Rīga" un "Cēsis" vienprātīgi uzskata, ka sieviešu basketbola līmeņa celšanai būtu nepieciešama vēl trešā spēcīgā komanda.

"Šī bija visu laiku lieliskākā finālsērija. Fantastiski, ka zāles bija pārpildītas praktiski visās finālsērijas spēlēs," pēc sērijas, kurā "TTT Rīga" ar rezultātu 3-2 pieveica "Cēsis" komandu, izteicās sporta kluba "Cēsis" prezidents Krišjānis Kļaviņš. "Ceru, ka šī sērija dos augļus, lai rastos trešā spēcīgā komanda un čempionāta līmenis kļūtu vēl augstāks."

Kļaviņš piesauca Viesturu Koziolu, kurš vairākus gadus uzturēja "Avantis/Turība" komandu. "Nepieciešams uzrasties vēl kādam tādam trakajam."

"Šī sezona bija ļoti smaga un abas komandas bija pelnījušas uzvarēt. Noņemu cepuri visu savu spēlētāju priekšā, kas izturēja šo smago spēļu grafiku. Sacentās divas līdzvērtīgas komandas," uzsvēra Kļaviņš.

"Negribu attaisnoties, bet ceru, ka turpmāk vairs nenotiks šādi nonsensi, kad sezonas izskaņā tiek mainīts nolikums. Finālsērijā visās spēlēs uzvarēja mājinieces un pirms nolikuma maiņas decembrī mums bija mājas spēļu priekšrocības," atgādināja Kļaviņš. "Šī gada otro vietu čempionātā nevērtēju zemāk par pagājušās sezonas čempiontitulu."

"Izdarīšu visu, lai "Cēsis" komanda nākamajā sezonā paliktu. Tas ir mans šīs vasaras galvenais mērķis," uzsvēra Kļaviņš.

Arī "TTT Rīga" komandas galvenais treneris Aigars Nerips uzsvēra intrigu finālsērijā, atgādinot, ka tāda nav bijusi vēl daudzus gadus. "Visos mačos bija grūti prognozēt uzvarētāju. Ļoti labi, ka bija šāda interese par Latvijas čempionātu. Divas šādas spēcīgas komandas paceļ visa čempionāta līmeni."

Arī Nerips kā galveno čempionāta trūkumu nosauca to, ka augstā līmenī spēlē tikai divas komandas un būtu nepieciešama vēl vismaz viena tāda.

Runājot par nākotni, "TTT Rīga" komanda izteica cerību, ka izveidosies Sieviešu Baltijas Basketbola līga (SBBL), savukārt "Cēsis" komanda uzsvēra, ka nav tajā ieinteresēta. Kļaviņš apgalvoja, ka arī Lietuvas vienības Viļņas "Teo" un Klaipēdas "Lemminkainen" nav ieinteresētas SBBL, bet Nerips uzsvēra, ka vēl pirms pāris dienām tieši šie abi Lietuvas klubi par to interesējušies.

Kļaviņš izteica vēlmi skatīties Krievijas virzienā, kur varētu izveidot ko līdzīgu Kontinentālajai hokeja līgai (KHL). "Tā ir nākotne. Nav jēgas no spēlēm, kuras skatās 100 skatītāju."

"Ja būtu piedāvājums, mēs nekavējoties atsauktos spēlēšanai Krievijas čempionātā. Tas ir mans sapnis," atzina "Cēsis" kluba prezidents.

Arī Nerips pastāstīja, ka sarunas šādas paplašināšanās virzienā ir bijušas. "Pirms pāris dienām Krievijas klubi prasīja vai mums būtu interese, tomēr pagaidām tā ir tikai apjautāšanās. Krievijā mēs varētu konkurēt ar visām komandām, izņemot pirmās divas."

Jau ziņots, ka sērijas pirmajā mačā "TTT Rīga" uzvarēja savā laukumā ar rezultātu 73:65, pēc tam "Cēsis" revanšējās ar 62:51. Trešajā mačā ar 77:53 pārliecinošu uzvaru izcīnīja "TTT Rīga", ceturtajā spēlē cēsnieces tomēr bija pārākas ar 66:63, bet piektajā mačā "TTT Rīga" triumfēja ar 77:57 un pēc gada pārtraukuma atguva Latvijas čempioņu titulu.

LETA jau vēstīja, ka "Cēsis" un "TTT Rīga" LSBL finālā spēlēja trešo sezonu pēc kārtas. Pagājušajā sezonā čempionātā uzvarēja "Cēsis", bet iepriekšējos divus gadus par čempionēm kļuva "TTT Rīga" basketbolistes.

Kopā "TTT Rīga" basketbolistes finālā spēlēja jau desmito gadu pēc kārtas, līdz ar to tagad rīdzinieces desmit turnīros triumfējušas astoņas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!