Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti trešdien pēc garām diskusijām tā arī nespēja atrast risinājumu, kā palīdzēt par maksātnespējīgu atzītajam basketbola klubam "ASK Rīga".

"ASK Rīga" parādsaistības patlaban lēšamas ap 1 400 902 latiem.

Pēc palīdzības pie Rīgas domes bija vērsies kluba ģenerālmenedžeris Māris Jučmanis, lūdzot piešķirt 130 000 latu, lai varētu nomaksāt spēlētāju un komandas personāla nodokļus.

Kā norādīja domes Finanšu departamenta direktore Ilga Tiknuse, pašvaldības rezerves fondā vairs ir tikai 17 000 latu, turklāt šī fonda nolikums neparedz šādu līdzekļu piešķīrumu.

Tiknuse, paužot departamenta viedokli, ierosināja jautājumu novirzīt izskatīšanai domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejā, kas varētu pārskatīt divas savā pārziņā esošās programmas un mēģināt tur atrast nepieciešamos 130 000 latu.

Pret to iebilda vairāki deputāti, norādot, ka nedrīkst atņemt jau tā nelielo finansējumu, kas paredzēts bērnu sportam. "Tas ir absurds. Kā var atņemt naudu bērniem un atdot klubam, kurš ļaunprātīga menedžmenta dēļ ieslīdzis parādos," sacīja domniece Baiba Brigmane (JL).

Šim viedoklim pievienojās arī deputāts Einārs Cilinskis (TB/LNNK), savukārt bijušais mērs un kluba prezidents Aivars Aksenoks (TB/LNNK) atzīmēja, ka līdzekļu piešķiršanas gadījumā tie nonākšot maksātnespējas administratora rokās, kurš tos varētu izlietot citur, nevis nodokļu nomaksai.

Komiteja nolēma, ka šis jautājums būs jāizvērtē jaunievēlētajai domei, spriežot par budžeta grozījumiem.

Šī bija pēdējā Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēde šajā domes sasaukumā, turklāt pēdējais jautājums bija tieši par "ASK Rīga", tādēļ deputātiem savu darbu vajadzēja beigt "uz sērīgas nots".

Basketbola komandas "ASK Rīga" spēlētāji kluba problēmu risināšanā aicinājuši iesaistīties arī Latvijas Basketbola savienību.

Pirms kāda laikā atklātā vēstulē spēlētāji izteicās, ka savus solījumus kārtot ar klubu saistītos jautājumus nav pildījis kluba prezidents, Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK).

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa vakar, 9.jūnijā, basketbola klubu "ASK Rīga" atzina par maksātnespējīgu. Basketbola klubs par maksātnespējīgu atzīts no 24.aprīļa.

Kreditori savus prasījumus administratorei Zintai Zālītei-Rukmanei varēs pieteikt triju mēnešu laikā no maksātnespējas atzīmes izdarīšanas maksātnespējas reģistrā.

Tiesa arī nolēma piespriest 100 latu valsts nodevu, kas basketbola klubam būs jāsamaksā maksātnespējas pieteikuma iesniedzējiem - kluba bijušajam spēlētājam Gatim Jahovičam un tūrisma firmai SIA "Airtour.lv".

Kā ziņots, lietu par "ASK Rīga" maksātnespēju Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa izskatīja 8.jūnijā un visi procesa dalībnieki atzina, ka klubs ir maksātnespējīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!