Uz iekļūšanu Basketbola Slavas zālē kandidē arī divi lietuvieši – leģendārais Arvīds Sabonis un Šarūns Marčuļonis, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

Abus lietuviešus uzņemšanai Basketbola Slavas zālē izvirzīju starptautiskā komiteja.

Uz iekļūšanu 2011.gadā Basketbola Slavas zālē kandidē 25 personības.

Reālākais un populārākais kandidāts ir Redžijs Millers – visu laiku izcilākais trīspunktu realizētājs NBA vēsturē. Millers ir līderis gan realizēto, gan izdarīto tālmetienu ziņā NBA vēsturē. 18 sezonas viņš aizvadīja Indianas "Pacers" rindās, piecas reizes piedalījās NBA Zvaigžņu spēlē, bet 1996.gadā kļuva par olimpisko čempionu.

Vel starp kandidātiem ir Andra Biedriņa pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Goldensteitas "Warriors" bijušais galvenais treneris Dons Nelsons, ekstravagantais Deniss Rodmens, Marks Džeksons, kā arī treneri Riks Pitino un Rudijs Tomjanovičs.

Lai spertu vēl vienu soli tuvāk iekļūšanai Basketbola Slavas zālē, kandidātiem ir jāsaņem vismaz septiņas no deviņām balsīm Ziemeļamerikā un vismaz piecas no septiņām balsīm pārējās valstīs. Pēc tam izšķirošajā balsojumā kandidātiem ir jāiegūst vismaz 18 no 24 balsīm. Personas, kuras veic izšķirošo balsošanu, netiks publiski atklātas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!