No pasaules čempionu titula trešdien atvadījās Spānijas izlases basketbolisti, kuri Stambulā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ar 89:92 (23:27, 18:22, 23:18, 25:25) piekāpās Serbijas valstsvienībai.

Abas komandas savā starpā tikās arī pagājušajā gadā Eiropas čempionāta finālā, kurā uzvarēja spāņi, bet tagad serbiem izdevās revanšs.

Pēdējās minūtēs spāņi, kas mačā lielāko daļu bija iedzinējos, atspēlēja astoņu punktu deficītu un 25 sekundes pirms Marks Gasols ar "slam dunk" izlīdzināja rezultātu 89:89.

Bet par mača galveno varoni kļuva Milošs Teodosičs, kurš 3,1 sekundi pirms pamatlaika beigām ar precīzu, fantastisku tālmetienu no apmēram deviņiem metriem atnesa serbiem vietu pusfinālā. Spāņi pēdējo sekunžu uzbrukumā netika pat līdz metienam, tādējādi noliekot pasaules čempionu pilnvaras.

Serbiem seši basketbolisti katrs guva vismaz pa desmit punktiem, bet rezultatīvākie ar 17 punktiem bija Marko Kešeļs un Novica Veličkovičs. Vēl Serbijai 15 punktus guva Duško Savanovičs, 14 punktus – Nemanja Bjelica, 13 punktus – Nenads Krstičs, bet 12 punktus – mača galvenais varonis Teodosičs.

Spānijai rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Huans Karloss Navarro, 18 punktus guva Horhe Garbahosa, 15 punktus – Rudijs Fernandess, bet 13 punktus – Marks Gasols.

Tagad pasaules čempionāta pusfinālā sestdien serbi tiksies ar Turciju vai Slovēniju, kuri ceturtdaļfināla spēli aizvadīs vēlāk trešdien.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!