Foto: F64
Sieviešu basketbola zvaigznei Daianai Taurasi konstatēta pozitīva dopinga analīze, tāpēc viņai līdz visu apstākļu noskaidrošanai aizliegts spēlēt Turcijas klubā "Fenerbahce".

Kā aģentūrai AP pavēstījis basketbolistes advokāts Jovards Džeikobs, pozitīva bijusi A prove, taču sportiste ir lūgusi veikt arī B proves pārbaudi. Analīzes veiktas Turcijā un pārbaude notikusi vietējā laboratorijā.

Advokāts neatklāj kāda aizliegtā viela konstatēta Taurasi organismā, taču tā nav steroīdi vai atjaunošanās medikamenti.

Sportiste ir sarūgtināta, ka ziņas par viņas iespējamo dopinga pārkāpumu nākušas gaismā vēl pirms B proves pārbaudes. Taurasi advokāts pagaidām atturējās spriest, kādas soda sankcijas sportistei varētu būt, vien piebildis, ka nav drošas pārliecības par analīžu veikšanas un pārbaudīšanas procedūras atbilstību noteikumiem.

Taurasi ir divkārtēja olimpiskā čempione un pēdējo četru gadu Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) rezultatīvākā spēlētāja. Šogad Taurasi ar ASV izlasi uzvarēja pasaules čempionātā. Viņa ir divkārtēja WNBA čempione, kā arī sieviešu Eirolīgas uzvarētāja ar Krievijas klubu "Spartak", kurā spēlēja četras iepriekšējās sezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!