Foto: LETA
Latvijas basketbolists Rinalds Sirsniņš pēc pārbaudes laika beigām noslēdzis vienošanos ar Ukrainas komandu Dņeprodzeršinskas "Dņipro-AZOT" līdz decembra beigām, bet pēc tam abām pusēm būs iespēja pagarināt līgumu līdz sezonas beigām.

Šo sezonu Sirsniņš uzsāka Latvijas čempionvienībā "Barons", bet pirms divām nedēļām uz pārbaudes laiku pievienojās Ukrainas klubam.

Līdz šim Sirsniņš "Dņipr-AZOT" komandā aizvadījis trīs spēles, kurās vairāk nekā 20 spēlēto minūšu laikā vidēji guvis 2,7 punktus, izcīnījis 2 atlēkušās bumbas, izpildījis 2,7 rezultatīvas piespēles un sasniedzis 2,3 efektivitātes koeficienta punktus. Visās šajās spēlēs Dņeprodzeršinskas klubs piedzīvoja zaudējumus.

"Ja jau slēdzam līgumu, tad klubs apmierināts ar manu sniegumu, tomēr pats neesmu, jo ukraiņu grozi pagaidām vēl neņem pretī manis mestās bumbas," atzina Sirsniņš. "Tomēr kopumā vairāk vai mazāk viss kārtībā."

Sirsniņš atzina, ka pagaidām vēl par nākotni nedomā, tomēr ir gatavs, ka pēc gadumijas nāksies meklēt jaunu klubu.

"Daudzi klubi spēlētājus atlaiž un ņem jaunus vietā. Arī man aģents ik pa laikam piedāvā variantus, bet pagaidām esmu nobāzējies Ukrainā. Tad jau redzēsim, kas būs pēc mēneša," izteicās Sirsniņš, pateicoties "Barons" komandai, ka tā ļāva spēlētājam doties uz citu klubu.

"Finansiālā puse šeit ir nesalīdzināma, un paldies, ka viņi ļāva izmantot iespēju," teica saspēles vadītājs. "Ja nepalikšu Ukrainā, tad, iespējams, atkal sēdīsimies ar "Barons" pie sarunu galda, ja viņi būs ieinteresēti manos pakalpojumos."

Ukrainas superlīgas čempionāta kopvērtējumā patlaban "Dņipro-AZOT" komanda ar četrām uzvarām 17 spēlēs ieņem 12. vietu 13 vienību konkurencē.

Sezonas sākumā "Barons" sastāvā Sirsniņš pirmajās piecās Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlēs vidēji guva 9,2 punktus un izpildīja 3,8 rezultatīvas piespēles.

Aizvadītajā vasarā 25 gadus vecais Sirsniņš debitēja Latvijas izlases sastāvā un 2011.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā bija valstsvienības kapteinis.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Sirsniņš laukumā devās četros mačos, vidēji gūstot 2,5 punktus, izcīnot 2,5 atlēkušās bumbas un izdarot 1,5 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!