Latvijas saspēles vadītājs Rinalds Sirsniņš, kurš spēlē Ukrainas basketbola čempionāta komandā Dņepropetrovskas "Dņipro-AZOT", šajā sezonā ir apmierināts ar savu sniegumu aizsardzībā, taču pārējos spēles komponentos savu spēli viņš vēlas uzlabot, intervijā portālam "Delfi" stāstīja pats basketbolists.

Šajā sezonā Sirsniņš ar vidēji 3,5 rezultatīvām piespēlēm ir otrs labākais savā komandā, bet ar 2,2 pārtvertām bumbā ir labākais ne tikai savā klubā, bet arī visā līgā. Tāpat viņš vidēji mačā gūst 5,1 punktu. Šajā sezonā "Dņipro Azot" ar divām uzvarām 11 spēlēs ir 12.pozīcijā 14 komandu konkurencē.

"Sezonas sākums nav pārāk labs ne komandai, ne man pašam. Vienmēr gribas labāk, sevišķi, ja komandai izvirzīts mērķis iekļūt izslēgšanas spēlēs," stāstīja Sirsniņš. "Vēl ir laiks, jo pagaidām čempionātā uz beigām iet tikai pirmais aplis, tā kā, cerams, ka uzlabosim savu sniegumu un sāksim izcīnīt uzvaras."

"Individuāli esmu apmierināts tikai ar savu spēli aizsardzībā, jo uzbrukumā mēs nespēlējam kā komanda. Taču komandā katrs cenšas palīdzēt ar individuālām darbībām, kas, iespējams, izskaidrojums ar daudzajām traumām," viņš turpināja. "Traumas šosezon vajā mūsu komanda un tas liedz aizvadīt treniņus pilnā sastāvā. Vienā no vakara treniņiem bijām tikai septiņi cilvēki."

Ukrainas čempionāts Sirsniņam nedaudz atgādina Polijas basketbola līgu, kurā viņš spēlēja no 2004. līdz 2007.gadam, pārstāvot Vloclavekas "Anwil" vienību.

"Savā ziņā ukraiņu basketbola stils ir līdzīgs tam, kādu esmu pieredzējis Polijā, jo spēle pārsvarā balstīta uz ārzemju spēlētājiem, kuriem parasti palīdz divi vai trīs Ukrainas spēlētāji," atklāja basketbolists. "No sākuma Ukrainā bija grūti aprast ar tiesāšanas manierēm, jo sevišķi uzbrukumā, kur dažas svilpes mēdz būt pilnīgi nesaprotamas."

Sirsniņš Ukrainā spēlē kopš pagājušā gada novembra beigām, un pats atzina, ka šajā valstī jau ir jau iedzīvojies.

"Es Ukrainā jūtos labi, esmu iepazinies ar gan ar pilsētu, gan ar ukraiņu kultūru. Tāpat arī esmu apradis ar šīs valsts basketbolu," stāstīja latvietis. "Sadzīves apstākļi Dņepropetrovskā ir labi. Tā ir liela pilsēta, kurā var atrast visu nepieciešamo gan man, gan manai ģimeni. Uz Latviju sezonas laikā nesanāk aizbraukt, vismaz pagājušajā sezonā nesanāca, jo bija spēles arī mūsu Ziemassvētkos, jo Ukrainā šos svētkus svin 6.janvārī.

Pēc pagājušās sezonas Sirsniņš bija iekļauts kandidātu sarakstā spēlēšanai Latvijas izlasē, taču uz treniņnometni viņš beigās netika izsaukts. Saspēles vadītās par to gan nepārdzīvo, taču ir nedaudz vīlies izlases vadībā par to, ka par neiekļaušanu paziņoja pēdējā brīdī.

"Ja godīgi, tad neredzēju nevienu Latvijas izlases spēli Eiropas čempionātā, jo mums tajā laikā bija treniņnometne Lietuvā. Tad, kad bija laiks, tad Lietuvas televīzijā Latvijas cīņas nerādīja, taču kaimiņu lietuviešu spēles gan redzēju," viņš stāstīja.

"Par netikšanu izlasē baigi nedomāju un nepārdzīvoju, jo biju kopā ar Ukrainas komandu," turpināja Sirsniņš. "Vienīgi izlases vadība varēja pateikt ātrāk, ka par mani ir pārdomājusi un neesmu iekļauts treniņnometnē, nevis divas dienas pirms tās sākuma."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!