Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) uzvaras gājienu otrdien turpināja Sanantonio "Spurs", kas ar savu 20. uzvaru pēc kārtas sasniedza jaunu NBA rekordu.

NBA pusfinālā jeb Rietumu konferences finālā otrajā spēlē "Spurs" savā laukumā ar 120:11 pieveica Oklahomas "Thunder" un panāca 2-0 visā sērijā līdz četrām uzvarām. Tagad gan divas spēles notiks Oklahomā.

Ņemot vērā NBA regulārās sezonas noslēgumu un "play off", "Spurs" tā bija 20 uzvara pēc kārtas, kas ir jauns NBA rekords. Līdzšinējo rekordu – 19 uzvaras - 2000./2001.gada sezonā sasniedza Losandželosas "Lakers", kas toreiz arī kļuva par NBA čempioniem.

"Spurs" pārsvars trešajā ceturtdaļā sasniedza pat 22 punktus, un "Thunder" īsti pat mača beigās neapdraudēja Sanantonio komandas uzvaru. Dažas reizes "Thunder" basketbolistiem izdevās pietuvoties mazāk nekā 10 punktu attālumā, taču "Spurs" uzreiz atbildēja ar vairākiem gūtajiem punktiem un nosargāja uzvaru.

Uzvarētāju rindās labākais bija Tonijs Pārkers, kurš guva 34 punktus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, 20 punktus guva Emanuels Džinobili, bet 18 punkti un 10 atlēkušās bumbas Kavi Leonarda kontā. "Thunder" sastāvā 31 punktu guva Kevins Durants, 30 punktus – Džejs Hārdens, bet Rasels Vestbruks guva 27 punktus, izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!