Negaidīti Latvijas basketbola vicečempionu "ASK Rīga" rindas atstājis pieredzējušais saspēles vadītājs Roberts Štelmahers, kurš karjeru nolēmis turpināt Itālijā.

Kā vortālu "Delfi Sports" informēja "ASK Rīga" preses dienests, Štelmahers devies uz Itāliju, lai izietu medicīniskās pārbaudes Itālijas otrās līgas klubā "Prima Veroli".

„Par Štelmahera plāniem komandas vadība uzzināja tikai vakar vakarā, un tas nenoliedzami bija pārsteidzoši un negaidīti. Štelmahera gadījums ir īpašs ar to, ka Robertam visa alga līdz sezonas beigām jau ir samaksāta un nauda atrodas viņa kontā. Pateicoties tam, ka klubam izdevās piesaistīt individuālo sponsoru, kas sedza tieši Štelmahera atalgojumu, viņš bija nokļuvis, iespējams, vislabākajā situācijā no visiem Latvijā spēlējošajiem basketbolistiem. Žēl, ka tā beidzās mūsu sadarbība, jo ASK izrādīja visu pretimnākšanu, gan Roberta rehabilitācijas periodā, gan veiksmīgi atrisinot atalgojuma jautājumu, taču kā zināms Itālijas 2. līga pēdējā laikā vilina daudzus labus spēlētājus," paziņojumā norāda "ASK Rīga" ģenerālmenedžeris Māris Jučmanis.

Kā uzsver "ASK Rīga", par Štelmahera turpmākajām gaitām runāt šobrīd ir pāragri, jo basketbolists vēl nav saņēmis medicīniskās komisijas atzinumu, tomēr jebkurā gadījumā spēlēšana rīdzinieku rindās ir zem lielas jautājuma zīmes. Tuvākajās dienās Štelmahers atgriezīsies no Itālijas un kluba vadība, cer uzzināt precīzāku situācijas izklāstu no paša spēlētāja.

Šajā sezonā "ASK Rīga" sastāvā Štelmahers aizvadījis 14 spēles. Baltijas līgā vidēji laukumā viņš pavadīja 14:47 minūtes, guva 2,3 punktus un izdarīja 2,1 rezultatīvu piespēli. Savukārt LBL turnīrā vidēji viņš spēlējis 19:46 minūtes, guvis 5,3 punktus un divas reizes izdarījis rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!