Foto: F64
Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks otrdien aizvadīja savu līdz šim veiksmīgāko spēli Krievijas komandas Sanktpēterburgas "Spartak" sastāvā, palīdzot tai iekļūt Eiropas kausa izcīņas finālturnīrā.

Strēlnieks izcēlās ar 19 punktiem, bet "Spartak" otrajā ceturtdaļfināla cīņā ar rezultātu 86:71 (21:18, 23:21, 26:17, 16:15) savā laukumā pieveica Čehijas čempionvienību Nimburkas CEZ.

Zīmīgi, ka 12 no šiem punktiem Strēlnieks guva aptuveni piecu minūšu laikā trešās ceturtdaļas beigās un ceturtās ceturtdaļas sākumā.

Šajā spēlē Strēlnieks laukumā pavadīja 22 minūtes un 49 sekundes, esot nekļūdīgs metienos. Viņš realizēja visus piecus izpildītos divpunktu metienus un visus trīs tālmetienus.

Tāpat saspēles vadītāja kontā bija četras rezultatīvas piespēles, trīs kļūdas, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un trīs piezīmes, kas deva 21 efektivitātes koeficienta punktu.

19 punktus "Spartak" komandā vēl guva vienīgi Jotams Halperins, savukārt CEZ līderis Trī Simonss šoreiz atzīmējās ar 22 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un desmit izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem.

Tā kā abu komandu pirmajā mačā "Sprtak" izbraukumā uzvarēja ar 68:64, divu spēļu summā Krievijas klubs triumfēja ar 154:135.

Kā ziņots, otrajā posmā CEZ sacentās vienā apakšgrupā ar Latvijas čempionvienību "VEF Rīga", kuru apsteidza tikai savstarpējā spēlē iekrāta labāka kopējā rezultāta dēļ.

Pusfinālā "Spartak" komanda spēkosies ar latvieša Riharda Kuksika pārstāvēto Spānijas komandu "Valencia Basket" vai Melnkalnes klubu Podgoricas "Budučnost Voli". Kā ziņots, pirmajā mačā "Valencia Basket" piekāpās izbraukumā ar rezultātu 71:75.

Finālčetrinieka turnīrs 14. un 15.aprīlī risināsies Krievijas pilsētā Himkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!