Uzvaru FIBA Eirolīgas turnīra spēlē trešdien izcīnīja latviešu basketbolistu Zanes Tamanes un Elīnas Babkinas pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Fenerbahce", kas B apakšgrupas mačā ar 72:60 (12:17, 20:19, 26:14, 14:10) izbraukumā pārspēja Krievijas komandu Orenburgas "Nadežda".

Tamane nospēlēja 24 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā guva desmit punktus, realizējot četrus no pieciem izpildītajiem divpunktu metieniem un abus soda metienus. Tāpat viņa tika pie astoņām atlēkušajām bumbām.

Savukārt Babkina laukumā pavadīja desmit minūtes un 27 sekundes, izceļoties ar astoņiem punktiem. Latviete realizēja pa vienam no diviem divpunktu metieniem un raidījumiem no trīspunktu distances, kā arī trīs no četriem soda metieniem.

Rezultatīvākā "Fenerbahce" komandā ar 24 punktiem bija Endžela Makkoutrija, bet tikpat rezultatīvi kā Tamane vēl nospēlēja arī Penija Teilore.

Tikmēr "Nadežda" rindās ar 14 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Rebeka Bransone.

Kā ziņots, "Fenerbahce" komandu šajā sezonā vada bijušais Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Georgs Dikeulaks.

A grupas spēlē trešdien latvietes Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK ar rezultātu 63:81 (23:29, 13:17, 15:18, 12:17) savā laukumā piekāpās spēcīgajai Spānijas komandai Valensijas "Ros Casares".

Jēkabsone-Žogota nospēlēja pirmās piecas minūtes un 29 sekundes, kuru laikā guva deviņus no 15 komandas punktiem, bet pēc tam guva potītes traumu.

Nospēlētajā laikā Jēkabsone-Žogota realizēja trīs no četriem izpildītajiem divpunktu metieniem un visus trīs soda metienus.

B grupas kopvērtējumā "Fenerbahce" ar 11 uzvarām 11 spēlēs nostiprinājās pārliecinošā līderpozīcijā, bet Aijas Brumermanes Itālijas klubs Skio "Famila Wuber", kas trešdien izbraukumā spēkosies ar Ungārijas komandu Šopronas "Uniqa-Euroleasing", ar piecām uzvarām desmit spēlēs ieņem ceturto pozīciju.

Savukārt A grupā UGMK vienība ar deviņām uzvarām 13 spēlēs kopvērtējumā ieņem trešo vietu, Ievas Kubliņas pārstāvētā Francijas čempionvienība "Bourges Basket" ar sešiem panākumiem 12 mačos atrodas ceturtajā pozīcijā, bet Aijas Putniņas Lietuvas komanda Kauņas "Viči-Aistes" ar diviem panākumiem 12 cīņās ieņem pēdējo, astoto, pozīciju.

Vēlāk trešdien "Bourges-Basket" izbraukumā spēkosies ar grupas kopvērtējuma otrajā vietā esošo Turcijas komandu Stambulas "Galatasaray", bet "Viči-Aistes" uzņems Polijas komandu Gdiņas "Lotos".

Šosezon FIBA Eirolīgas turnīrā spēlē 23 komandas, kas izkārtotas trijās apakšgrupās. Pēc divu apļu turnīra aizvadīšanas 15 labākās vienības, tostarp arī finālastoņnieka jeb "Final 8" turnīra saimnieces, iekļūs izslēgšanas spēlēs.

FIBA Eirolīgas "Final 8" turnīrs šosezon risināsies Stambulā.

Izslēgšanas spēlēs 14 komandas, ņemot vērā pirmajā posmā sasniegto bilanci, tiks sadalītas septiņos astotdaļfināla pāros, kas sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Pēc tam astotdaļfināla sēriju uzvarētājas un "Final 8" turnīra rīkotājas no 2012.gada 28.marta līdz 1.aprīlim četru dienu turnīrā izspēlēs ceturtdaļfinālus, pusfinālus un finālmačus, noskaidrojot jaunās FIBA Eirolīgas čempiones.

Jau vēstīts, ka FIBA Eirolīgas turnīrā šosezon nepiedalās iepriekšējo divu sezonu Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", kas turnīrā startēja četras sezonas pēc kārtas, bet ne reizi nespēja pārvarēt apakšgrupu sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!