Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola čempionvienība "TTT Rīga" trešdien FIBA Eirolīgas turnīra A apakšgrupas pēdējās, desmitās, kārtas spēlē izbraukumā ar rezultātu 63:84 (12:27, 23:19, 13:15, 15:23) pārliecinoši zaudēja Francijas vienībai "USO Mondeville", kurā spēlē latviete Aija Brumermane.

Abas komandas jau pirms šīs spēles bija zaudējušas cerības iekļūst izslēgšanas cīņās.

"TTT Rīga" labā 16 punktus guva Šavonte Zelū, bet Kimberlija Batlere izcēlās ar 15 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.

Tikmēr Brumermane laukumā pavadīja 24 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā guva 13 punktus, realizējot piecus no septiņiem divpunktu metieniem un visus trīs soda metienus. Vēl latviete izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

Drošus pamatus uzvarai "USO Mondeville" basketbolistes ielika jau pirmajā ceturtdaļā, kuru uzvarēja ar 15 punktu pārsvaru (27:12). Kaut otro ceturtdaļu "TTT Rīga" spēja uzvarēt, pirmajās desmit cīņas minūtēs iekrātais deficīts bija pārāk liels, lai pēc pirmā puslaika rīdzinieces būtu būtiski samazinājušas "USO Mondeville" pārsvaru - 35:46.

Trešajā trešdaļā ritēja līdzīga spēkošanās, līdz ar to "TTT Rīga" neizdevās atspēlēties, bet mača noslēdzošajās desmit minūtēs sekmīgāk nospēlēja laukuma saimnieces, kas palielināja pārsvaru un beigās svinēja vieglu uzvaru.

Citās A apakšgrupas 10. kārtas spēlēs trešdien vēl vienas latvietes Guntas Baško pārstāvētā Polijas komanda Krakovas "Wisla Can-Pack" izbraukumā ar 73:68 pieveica Slovākijas čempionvienību Košices "Good Angels", bet Ungārijas klubs Pēčas "MiZo" savā laukumā ar 72:58 pieveica grupas līdervienību Taranto "Cras Basket" no Itālijas, nodrošinot sev vietu izslēgšanas cīņās.

Tieši pēc "MiZo" komandas panākuma pret "Cras Basket" cerības iekļūt astotdaļfinālā zuda "USO Mondeville" basketbolistēm.

A apakšgrupas pirmajā vietā ar astoņām uzvarām un diviem zaudējumiem ierindojās "Cras Basket" komanda, tai ar septiņām uzvarām sekoja "Wisla Can-Pack", bet pa piecām uzvarām izcīnīja "Good Angels" un "MiZo".

Piekto vietu ar trim uzvarām ieņēma "USO Mondeville", bet "TTT Rīga" ar vienu panākumu ierindojās pēdējā, sestajā vietā grupā.

Grupas četras labākās komandas iekļuva astotdaļfinālā, kur cīņa ritēs līdz divām uzvarām.

Kā ziņots, pirmās kārtas mačā "TTT Rīga" ar rezultātu 60:66 izbraukumā zaudēja "Pecs 2010", bet otrajā cīņā, salūstot mača beigās, ar 49:72 piekāpās "Cras Basket" komandai.

Trešajā kārtā rīdzinieces savā laukumā ar rezultātu 60:77 zaudēja "Good Angels" basketbolistēm, bet ceturtajā spēlē izbraukuma mačā ar 48:89 pārliecinoši piekāpās "Wisla Can-Pack".

Piektās kārtas spēlē "TTT Rīga" basketbolistes beidzot tika pie savas pirmās uzvaras, savā laukumā ar rezultātu 55:50 apspēlējot "USO Mondeville", bet piekto zaudējumu Latvijas klubs piedzīvoja otrā apļa pirmajā cīņā, kad ar 49:59 vēlreiz piekāpās "Pecs 2010" vienībai.

Pēc tam Latvijas klubs ar 42:56 izbraukumā piekāpās "Cras Basket", bet astotajā cīņā ar 48:70 zaudēja "Good Angels", oficiāli zaudējot cerības iekļūt nākamajā kārtā. Savukārt devītās kārtas mačā Latvijas klubs savā laukumā ar 76:82 vēlreiz atzina "Wisla Can-Pack" pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!