Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola čempionvienība "TTT Rīga" pirmajā FIBA Eirolīgas turnīra A apakšgrupas spēlē ceturtdien ar rezultātu 60:66 (10:19, 17:17, 16:19, 17:11) izbraukumā zaudēja Ungārijas komandai Pēčas "MiZo".

"TTT Rīga" komandā labāko sniegumu šajā spēlē demonstrēja Šavonte Zelū, kura kopumā guva 24 punktus, bet Kvanitras Holingsvortas kontā 16 punkti un 14 atlēkušās bumbas. Savukārt "MiZo" komandā Aleksandria Kviklija guva 15 punktus, bet Kelsijas Grifinas šajā mačā guva 11 punktus un izcīnīja septiņas bumbas.

Maču mājinieces iesāka daudz veiksmīgāk un ceturtajā minūtē izvirzījās vadībā ar 8:0. Turpinājumā iespēlējās Latvijas kluba viesspēlētājas un lielāku pārsvaru "MiZo" komanda nespēja iegūt, pēc pirmās ceturtdaļas esot vadībā ar 19:10.

Otrā puslaika sākumā mājinieces ieguva arī vairāk nekā desmit punktu pārsvaru, tomēr atkal tas tālāk vairs nepieauga un pēc puslaika "MiZo" atradās vadībā ar 36:27.

Spēles otrajā pusē Latvijas komandai izdevās nedaudz samazināt rezultātu, tomēr Ungārijas vienība veiksmīgi darbojās aizsardzībā un tā arī "TTT Rīga" komandai neatļāva pietuvoties līdz spēles beigām.

Vēl A grupā Latvijas klubs spēlēs ar Itālijas čempionēm Taranto "Cras Basket", Slovākijas čempionēm Košices "Good Angels", Polijas klubu Krakovas "Wisla Can-Pack", ko pārstāv arī latviete Gunta Baško, un Aijas Brumermanes pārstāvēto Francijas klubu "USO Mondeville".

Vēl vienā pirmās kārtas mačā "USO Mondeville" pieveica "Wisla Can-Pack" ar 76:65.

FIBA Eirolīgā sievietēm šajā sezonā kopumā startēs 24 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās pa sešām katrā.

Komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas četras labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, kur cīņa ritēs līdz divām uzvarām.

"TTT Rīga" FIBA Eirolīgā piedalījās arī iepriekšējās trijās sezonās, tomēr nevienā no tām nespēja pārvarēt apakšgrupu turnīru.

"TTT Rīga" komanda aizvadītajā sezonā pēc viena gada pārtraukuma atguva valsts čempionvienības titulu, kad LSBL finālsērijā ar 3-2 pieveica 2009.gada Latvijas čempionvienību "Cēsis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!