Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola čempionvienība "TTT Rīga" trešdien FIBA Eirolīgas turnīra A apakšgrupas piektās kārtas spēlē ar 55:50 (12:19, 18:14, 12:9, 13:8) savā laukumā pieveica latvietes Aijas Brumermanes pārstāvēto Francijas vienību "USO Mondeville", tiekot pie pirmās uzvaras šosezon.

Foto galerija

Latvijas klubam ar 21 gūto punktu palīdzēja Šavonte Zelū, bet Kvanitra Holingsvorta guva desmit punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas. Savukārt "USO Mondeville" komandā pa 14 punktiem guva Lenē Viljamsa un Brumermane.

Maču ar diviem gūtajiem punktiem sāka tieši Brumermane, bet jau pēc nedaudz vairāk kā trīs spēlētām minūtēm viešņas ieguva desmit punktu pārsvaru - 12:2. Lielāku pārsvaru Francijas klubs vairs iegūt nespēja, bet ceturtdaļas izskaņā nedaudz sekmīgāk nospēlēja "TTT Rīga", samazinot pārsvaru līdz 12:19.

Otro ceturtdaļu "TTT Rīga" sāka ar sešiem punktiem pēc kārtas, samazinot pārsvaru līdz minimumam, bet pretinieces pirmos punktus guva tikai pēc vairāk nekā trīs spēlētām minūtēm. Turpinājumā laukumā spēle gāja kā pa viļņiem, bet trīs minūtes pirms puslaika beigām "TTT Rīga" komanda panāca izlīdzinājumu 29:29. Pēc Ditas Krūmbergas soda metiena Latvijas klubs arī pārņēma vadību, tomēr puslaika izskaņu sekmīgāk aizvadīja "USO Mondeville", noslēdzot to ar 33:30 savā labā.

Otrais puslaiks ritēja mazrezultatīvā cīņā, kaut "TTT Rīga" pirmās pusotras minūtes laikā guva astoņus bezatbildes punktus, panākot 38:33. Līdz trešās ceturtdaļas vidum "USO Mondeville" atguva vadību ar 39:38, tomēr nākamajās piecās minūtēs katra komanda guva tikai pa dažiem punktiem, kas deva neizšķirtu rezultātu 42:42.

Ceturtā ceturtdaļa turpinājās šādā pat cīņā, komandām nespējot iekarot grozu. Ja "TTT Rīga" basketbolistes guva piecus punktus, tad francūzietes pirmos punktus guva tikai pēc vairāk nekā sešām spēlētām minūtēm. Pēc diviem Brumermanes punktiem, divas minūtes pirms pamatlaika beigām "USO Mondeville" pietuvojās līdz 46:47. Pēc Dainas Staugaitienes tālmetiena Latvijas klubs panāca 52:48, kas arī atlikušajā laikā ļāva Latvijas klubam noturēt pārsvaru.

Brumermane šajā mačā laukumā pavadīja 31 minūti, kurās realizēja sešus no astoņiem divpunktu metieniem un divus no četriem soda metieniem. Tāpat latviete izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, pieļāva trīs kļūdas un nopelnīja trīs personīgās piezīmes.

Pārējās A apakšgrupas piektās kārtas spēlēs šodien latvietes Guntas Baško pārstāvētā Polijas vienība Krakovas "Wisla Can-Pack" tiekas ar Slovākijas čempionvienību Košices "Good Angels", bet ceturtdien Itālijas čempionvienība Taranto "Cras Basket" uzņems Ungārijas komandu Pēčas "MiZo".

Kaut "TTT Rīga" komanda izcīnīja pirmo uzvaru piecās spēlēs, tā A apakšgrupas kopvērtējumā joprojām atrodas pēdējā, sestajā vietā. Viena uzvara ir arī "MiZo" kontā.

Savukārt "USO Mondeville" ar trijām uzvarām un divām neveiksmēm saglabā trešo vietu.

Apakšgrupas pirmajā vietā ar trīs uzvarām un vienu zaudējumu ir "Cras Basket" komanda, kurai ar tādu pašu uzvaru un zaudējumu bilanci seko "Good Angels", bet ceturtā ar divām uzvarām četrās spēlēs ir "Wisla Can-Pack".

Kā ziņots, pirmās kārtas mačā "TTT Rīga" ar rezultātu 60:66 izbraukumā zaudēja "MiZo", bet otrajā cīņā, salūstot mača beigās, ar 49:72 piekāpās "Cras Basket" komandai.

Trešajā kārtā rīdzinieces savā laukumā ar rezultātu 60:77 zaudēja "Good Angels" basketbolistēm, bet ceturtajā spēlē izbraukuma mačā ar 48:89 pārliecinoši piekāpās "Wisla Can-Pack".

Tikmēr "USO Mondeville" pirmajā mačā savā laukumā ar 76:65 pieveica "Wisla Can-Pack", bet otrajā kārtā savā laukumā ar 57:76 piekāpās "Good Angels". Trešās kārtas mačā "USO Mondeville" izbraukumā ar 70:58 pieveica "MiZo" komandu, bet ceturtajā spēlē ar rezultātu 64:59 savā laukumā apspēlēja arī "Cras Basket" komanda.

Jau ziņots, ka FIBA Eirolīgā sievietēm šajā sezonā kopumā startē 24 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās pa sešām katrā.

Komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas četras labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, kur cīņa ritēs līdz divām uzvarām.

Kā ziņots, "TTT Rīga" FIBA Eirolīgā piedalījās arī iepriekšējās trijās sezonās, tomēr nevienā no tām nespēja pārvarēt apakšgrupu turnīru.

LETA jau vēstīja, ka "TTT Rīga" komanda aizvadītajā sezonā pēc viena gada pārtraukuma atguva valsts čempionvienības titulu, kad LSBL finālsērijā ar 3-2 pieveica 2009.gada Latvijas čempionvienību "Cēsis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!