Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas sieviešu basketbola čempionvienība "TTT Rīga" FIBA Eirolīgas turnīra A apakšgrupas otrās kārtas spēlē trešdien savā laukumā ar rezultātu 49:72 (9:12, 23:26, 12:10, 5:24) zaudēja Itālijas čempionēm "Cras Basket".

"TTT Rīga" komandā rezultatīvākā ar 18 gūtajiem punktiem bija Šavonte Zelū, Kimberlija Batlere izcēlās ar 10 punktiem, bet Kvanitras Holingsvortas kontā astoņi punkti un 11 atlēkušās bumbas. Savukārt "Cras Basket" labā Brūka Smita guva 16 punktus un izcīnīja 10 bumbas zem groziem, bet Megana Mehanija izcēlās ar 15 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

Mača pirmos punktus guva "TTT Rīga", tomēr tupinājumā "Cras Basket" guva sešus punktus pēc kārtas un pārņēma vadību ar 6:2. Mājinieces spēja pietuvoties līdz 5:6, taču pirmās ceturtdaļas turpinājumā sekmīgāk uzbruka "Cras Basket" komanda un ieguva piecu punktu pārsvaru, ko "TTT Rīga" līdz ceturtdaļas beigām samazināja līdz trijiem punktiem - 9:12.

Otro ceturtdaļu "Cras Basket" basketbolistes iesāka ļoti sekmīgi un četru minūšu laikā savu pārsvaru palielināja līdz septiņiem punktiem (20:13), taču turpmākajās divās minūtēs "TTT Rīga" guva septiņus punktus pēc kārtas un četras ar pusi minūtes pirms puslaika beigām izlīdzināja rezultātu 20:20, bet vēl pēc minūtes "TTT Rīga" arī pārņēma vadību ar 24:22. Spēles turpinājumā cīņa ritēja līdzīgi, tomēr "Cras Basket" izdevās veikt nelielu izrāvienu un pusotru minūti pirms puslaika beigām "TTT Rīga" bija piecu punktu deficīts (26:31).

Turpinājumā rīdzinieces divreiz pietuvojās līdz trim punktiem (30:33, 32:35), taču tuvāk nespēja tikt, bet "Cras Basket" puslaika galotnē guva trīs punktus pēc kārtas, un pēc pirmā puslaika mājiniecēm bija sešu punktu deficīts - 32:38.

Trešajā ceturtdaļā ritēja mazrezultatīva cīņa un abas komandas ilgāku laika posmu nespēja gūt punktus, līdz ar to "Cras Basket" pirmajās četrās minūtēs saglabāja 4-6 punktu pārsvaru. Turpinājumā "TTT Rīga" spēja pārņemt vadību ar 44:42, taču ceturtdaļas galotni atkal sekmīgāk aizvadīja "Cras Basket", kas izmantoja pretinieču kļūdas un pirms pēdējām desmit spēles minūtēm iekrāja četru punktu pārsvaru - 48:44.

Kaut likās, ka "TTT Rīga" mača izšķirošajā ceturtdaļā spēs pacīnīties par uzvaru, tomēr ceturto ceturtdaļu mājinieces aizvadīja ļoti neveiksmīgi un šajās desmit minūtēs spēja gūt tikai piecus punktus, kamēr "Cras Basket" uzbruka ļoti pārliecinoši un tikai palielināja savu pārsvaru, kas ceturtdaļas vidū sasniedza 13 punktus (59:46), bet pāris minūtes vēlāk "TTT Rīga" bija jau 24 punktu deficīts (46:70), un šajā brīdī mača liktenis bija izšķirts.

Otrā A apakšgrupas otrās kārtas spēlē trešdien Slovākijas čempiones Košices "Good Angels" savā laukumā ar rezultātu 76:57 pieveica latvietes Aijas Brumermanes pārstāvēto Francijas klubu "USO Mondeville".

Pirmās kārtas mačā "TTT Rīga" ar rezultātu 60:66 izbraukumā zaudēja "MiZo", savukārt "Cras Basket" pirmajā spēlē savā laukumā ar 74:59 uzveica "Good Angels" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!