Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas sieviešu basketbola čempionvienība "TTT Rīga" FIBA Eirolīgas turnīra A apakšgrupas astotās kārtas spēlē trešdien izbraukumā ar rezultātu 48:70 (11:22, 18:11, 3:22, 16:15) piekāpās Slovākijas čempionēm Košices "Good Angels", zaudējot pat teorētiskas izredzes iekļūt turnīra nākamajā kārtā.

Rezultatīvākā "TTT Rīga" komandā bija Šavonte Zelū, kura guva 11 punktus, bet pa astoņiem punktiem guva Kimberlija Batlere un Kvanitra Holingsvorta, kura izcīnīja arī astoņas atlēkušās bumbas.

Savukārt "Good Angels" komandā ar 19 punktiem izcēlās Miljana Musoviča, bet sekmīgu maču aizvadīja arī Kendisa Duprē, kura guva 15 punktus un savāca 13 bumbas zem groziem.

"TTT Rīga" basketbolistes jau mača sākumā nokļuva iedzinējos ar 0:8, bet pirmos punktus rīdzinieces guva pēc nospēlētām trim minūtēm. Turpinājumā "Good Angels" droši saglabāja 6-8 punktu pārsvaru, kas līdz pirmās trešdaļas beigām tika palielināts līdz 11 punktiem - 22:11.

Otrās ceturtdaļas sākumā "Good Angels" turpināja kontrolēt mača gaitu, neļaujot pretiniecēm īsti samazināt rezultāta starpību. Sešas ar pusi minūtes pirms ceturtdaļas beigām "TTT Rīga" pietuvojās līdz 20:25, taču pāris nākamajās minūtēs laukuma saimnieces pārsvaru atkal palielināja līdz 11 punktiem (31:20). Tomēr pirmā puslaika beigas "TTT Rīga" komandai izdevās aizvadīt veiksmīgi, jo rīdzinieces veica izrāvienu 9:2 un rezultātu samazināja līdz 29:33.

Trešo ceturtdaļu Latvijas klubs aizvadīja pagalam nesekmīgi, jo nespēja tikt galā ar "Good Angels" aizsardzību un desmit minūšu laikā spēja gūt tikai trīs punktus, kamēr mājinieces pretinieču grozā sameta gandrīz astoņas reizes vairāk - 22 punktus. Līdz ar to pēc trešās ceturtdaļas mača liktenis pamatā jau bija izšķirts, jo pirms spēles noslēdzošajām desmit minūtēm "TTT Rīga" bija 23 punktu deficīts - 32:55.

Ceturto ceturtdaļu "TTT Rīga" uzsāka ar izrāvienu 8:2, tomēr arī pēc šādas rīdzinieču ofensīvas "Good Angels" komandas pārsvars joprojām bija pietiekami liels (57:42), lai mājinieces justos drošas par panākumu visā mačā. Spēles pēdējās piecās minūtēs "Good Angels" veica izrāvienu 13:6 un svinēja pārliecinošu uzvaru.

Līdz ar to "TTT Rīga" komanda līdzšinējās astoņās turnīra spēlēs izcīnījusi tikai vienu uzvaru un cietusi septiņus zaudējumus, ieņemot pēdējo, sesto vietu A apakšgrupā. Latvijas čempiones jau ir zaudējušas visas cerības iekļūt izslēgšanas cīņās.

Pārējās A apakšgrupas astotās kārtas spēlēs šodien pašlaik savainotās latvietes Guntas Baško pārstāvētā Polijas vienība Krakovas "Wisla Can-Pack" uzņem spēcīgāko Itālijas klubu Taranto "Cras Basket", bet vēl vienas latvietes Aijas Brumermanes pārstāvētais Francijas klubs "USO Mondeville" savā laukumā spēkojas ar Ungārijas komandu Pēčas "MiZo".

Apakšgrupas pirmajā vietā patlaban ar sešām uzvarām un vienu zaudējumu ir "Cras Basket" komanda, kurai ar piecām uzvarām seko "Wisla Can-Pack" un "Good Angels". Trīs uzvaras ir "USO Mondeville" kontā, divas uzvaras izcīnījusi "MiZo" vienība, bet tai seko "TTT Rīga".

Kā ziņots, pirmās kārtas mačā "TTT Rīga" ar rezultātu 60:66 izbraukumā zaudēja "MiZo", bet otrajā cīņā, salūstot mača beigās, ar 49:72 piekāpās "Cras Basket" komandai.

Trešajā kārtā rīdzinieces savā laukumā ar rezultātu 60:77 zaudēja "Good Angels" basketbolistēm, bet ceturtajā spēlē izbraukuma mačā ar 48:89 pārliecinoši piekāpās "Wisla Can-Pack". Savukārt piektās kārtas spēlē "TTT Rīga" basketbolistes beidzot tika pie savas pirmās uzvaras, savā laukumā ar rezultātu 55:50 apspēlējot "USO Mondeville".

Piekto zaudējumu Latvijas klubs piedzīvoja otrā apļa pirmajā cīņā, kad ar 49:59 vēlreiz piekāpās "MiZo" vienībai, bet pēc tam ar 42:56 izbraukumā piekāpās "Cras Basket".

Pēdējās divas apakšgrupu turnīra spēles risināsies nākamajā gadā.

Jau ziņots, ka FIBA Eirolīgā sievietēm šajā sezonā kopumā startē 24 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās, pa sešām katrā.

Komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas četras labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, kur cīņa ritēs līdz divām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!