Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ceturto zaudējumu četrās aizvadītajās FIBA Eirolīgas turnīra A apakšgrupas spēlēs trešdien piedzīvoja Latvijas sieviešu basketbola čempionvienība "TTT Rīga", kas ceturtās kārtas izbraukuma mačā 48:89 (7:23, 17:25, 6:21, 18:20) pārliecinoši piekāpās latvietes Guntas Baško pārstāvētajai Polijas vienībai Krakovas "Wisla Can-Pack".

Šajā mačā "TTT Rīga" labā desmit punktus guva Kimberlija Batlere, bet Kristīnes Kārkliņas kontā deviņi punkti un četras atlēkušās bumbas.

Savukārt "Wisla Can-Pack" komandā sekmīgu sniegumu nodemonstrēja Erina Filipsa, kura guva 25 punktus.

Kā ziņots, Baško šajā spēlē nevar piedalīties, jo guvusi kājas traumu un novembrī, visticamāk, laukumā nedosies.

Spēles pirmajā ceturtdaļā, kuras gaitā rīdzinieces prata gūt tikai septiņus punktus, laukuma saimnieces, pateicoties disciplinētai spēlei aizsardzībā un veiksmīgām darbībām uzbrukumu noslēdzošajā fāzē, parūpējās par graujošu 16 punktu pārsvaru.

Iegūto pārsvaru "Wisla Can-Pack" pakāpeniski palielināja arī otrās ceturtdaļas ievadā, pirmos punktus savā grozā ielaižot vien pēc nospēlētām gandrīz četrām minūtēm, kad precīzs trīspunktu metiens padevās Andai Eibelei. Tiesa, līdz pirmā puslaika noslēgumam Polijas kluba pārstāves iegūto pārsvaru pārliecinoši nosargāja, nedodot "TTT Rīga" basketbolistēm cerības uz spēles sākotnējās intrigas atjaunošanu un atpūtā ejot ar +24.

Arī pēc pārtraukuma laukumā dominēja "Wisla Can-Pack" basketbolistes, kuras trešo ceturtdaļu sāka ar izrāvienu 12:0, neļaujot rīdziniecēm gūt punktus teju septiņas minūtes un panākot jau 36 punktu pārsvaru. "TTT Rīga" pārstāves neprata atbildēt ar ko līdzīgu, noslēdzošās desmit minūtes sagaidot ar 39 punktu deficītu.

Nekas būtiski nemainījās arī spēles pēdējā ceturtdaļā, "TTT Rīga" basketbolistēm pārliecinoši atzīstot savu pretinieču pārākumu.

Tādējādi "TTT Rīga" basketbolistes cieta savu ceturto zaudējumu četrās spēlēs, ieņemot pēdējo, sesto vietu A apakšgrupā. Savukārt "Wisla Can-Pack" kontā divas uzvaras un divi zaudējumi.

Pārējās A apakšgrupas ceturtās kārtas spēlēs trešdien Slovākijas čempionvienība Košices "Good Angels" uzņems Ungārijas komandu Pēčas "MiZo", bet vēl vienas latvietes Aijas Brumermanes pārstāvētais Francijas klubs "USO Mondeville" savā laukumā spēkosies ar Itālijas čempionvienību Taranto "Cras Basket", kas turnīra trijās spēlēs pagaidām vēl nav izjutusi zaudējuma rūgtumu.

Kā ziņots, pirmās kārtas mačā "TTT Rīga" ar rezultātu 60:66 izbraukumā zaudēja "MiZo", bet otrajā cīņā, salūstot mača beigās, ar 49:72 piekāpās "Cras Basket" komandai.

LETA jau vēstīja, ka pēc spēles ar "Good Angels" komandu "TTT Rīga" klubam pievienojusies Eiropas U-20 čempionāta bronzas medaļas laureāte 2005.gadā Elīna Dillone, tomēr mačā ar "Wisla Can-Pack" viņa vēl nepiedalījās.

Pirmā apļa noslēdzošajā cīņā "TTT Rīga" 24.novembrī uzņems "USO Mondeville" vienību.

Jau ziņots, ka FIBA Eirolīgā sievietēm šajā sezonā kopumā startē 24 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās, pa sešām katrā.

Komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas četras labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, kur cīņa ritēs līdz divām uzvarām.

Kā ziņots, "TTT Rīga" FIBA Eirolīgā piedalījās arī iepriekšējās trijās sezonās, tomēr nevienā no tām nespēja pārvarēt apakšgrupu turnīru.

LETA jau vēstīja, ka "TTT Rīga" komanda aizvadītajā sezonā pēc viena gada pārtraukuma atguva valsts čempionvienības titulu, kad LSBL finālsērijā ar 3-2 pieveica 2009.gada Latvijas čempionvienību "Cēsis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!