Profesionālā basketbolista karjerai punktu pielicis Uģis Viļums, intervijā laikrakstam "Sporta Avīze" atzinis pats spēlētājs.

Tomēr Viļums atradis jaunu darbu - viņš kļuvis par Basketbola attīstības aģentūras "Rīga" vadītāju.

"Sezona Liepājā beidzās jau aprīlī, un apzinājos, ka nākamā sāksies tikai augusta beigās. Pirmos divus mēnešus cītīgi individuāli trenējos, taču nācās izvērtēt visus "par" un "pret" - arī finansiālo aspektu, atbildību ģimenes priekšā," laikrakstam "Sporta Avīze" pastāstīja Viļums. "Sapratu, ka tā nevarēs."

"Jau aprīļa beigās piezvanīju Mārtiņam Lauvam, kuru pazīstu ļoti sen, kopš 3.-4.klases, un prasīju: Vai nav man kas interesants?" Viņš solīja apdomāties, un jūnijā saņēmu zvanu ar jautājumu, vai nevēlos pievienoties aģentūrai, palīdzēt attīstīt jaunos, talantīgos spēlētājus. Tas man jau iepriekš bija kā otrais sapnis, ko vēlos dzīvē darīt, tāpēc uzreiz piekritu," atzina Viļums.

"Nebiju cerējis, ka viss tik lieliski izvērtīsies. Spēlētāja gaitām pielikts punkts," izteicās Viļums.

Viļums atzina, ka viņam kā aģentūra vadītājam ir plašs darba spektrs. "Daru visu - veidoju budžetus, kopā ar mūsu treneriem meklēju jaunos talantus, pārliecinu viņus par mūs piedāvājumu. Tāpat sazvanos ar aģentiem un sastādu līgumus."

Viļums pastāstīja, ka šobrīd aģentūra ir labdarības iestāde. "Peļņa parādīsies brīdī, kad kāds no spēlētājiem sāks pelnīt labu naudu. Mani neinteresē, lai džeks spēlētu Valmierā un pelnītu 500 latus, no kuriem desmit procentus neatvelkam, To sākam darīt tikai no 1000 latiem. Spēlēt otrā ešelona klubos Latvijā - tas nav ceļš, kas mūs interesē, strādājot ar spēlētājiem."

Pēc Viļuma teiktā, aģentūras kapitālu veido četri akcionāri ar domu un cerību, ka nauda kādreiz atnāks atpakaļ.

Viļums atzina, ka lielākās cerības šobrīd tiek liktas uz Dāvi Bertānu, Jāni Timmu, Žani Peineri un Artjomu Butjankovu. "Viņi ir spēlētāji, no kuriem kāpienu augstākajā kvalitātē var visdrīzāk gaidīt. Laiks rādīs, vai tas notiks pēc pāris, vai varbūt pēc pieciem gadiem."

Spēlētāja karjeras laikā 31 gadu vecais Viļums četras reizes kļuva par Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionu. Viņš ir spēlējis "Policijas BK", Jēkabpils RBS/"Skals", "Liepājas Līvu alus", "ASK Rīga", "Ventspils", "Barons"/LMT un "Liepājas lauvas" komandās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!