Foto: F64
Slovēnijas basketbola klubs Ļubļanas "Union Olimpija" izrāda interesi par Latvijas izlases saspēles vadītāju Jāni Strēlnieku.

Kā radiostacijas "Radio 101" raidījumā "Overtime" pirmdien pastāstīja tā vadītājs un kluba "VEF Rīga" viceprezidents basketbola operāciju jautājumos Valdis Valters, starp "Union Olimpija" un Strēlnieka līdzšinējo Latvijas klubu "Ventspils" šobrīd notiek pārrunas par iespējamo darījumu.

Pēc "Overtime" rīcībā esošās informācijas, Strēlnieka līguma izpirkuma summa ir 100 000 eiro (70 280 latu).

"Šis jautājums pašreiz tiek lemts kaut kur "Ventspils" kabinetos. Ja nolems, tad laidīs, jo viņam ir konkrēts piedāvājums no "Union Olimpija". Tā tomēr ir Eirolīga un Adrijas līga. Ja tādu pieredzi izdotos iegūt, domāju, ka tas Latvijas basketbolam nāktu tikai par labu," pirmdien pastāstīja Valters.

"Skatoties no spēlētāja pozīcijām, es domāju, ka ir jābrauc prom. Pirmkārt, tāpēc, ka viņš šeit jau sevi ir pierādījis kā labu spēlētāju. Otrkārt, tāpēc, ka viņam ir ļoti augsta transfēra cena, ko "Ventspils" varētu saņemt," piebilda Valters.

Kā ziņots, Strēlnieks 2011.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā kļuva par otro labāko rezultatīvo piespēļu izpildītāju.

Aizvadītajās astoņās spēlēs Strēlnieks vidēji spēlē izpildīja 4,9 rezultatīvas piespēles, zaudējot vienīgi Melnkalnes basketbolistam Omāram Šarifam Kukam (6,1 piespēle spēlē).

Tāpat Strēlnieks vidēji spēlē guva 10,3 punktus. Šajā statistikas rādītājā par viņu labāks Latvijas komandā bija Rihards Kuksiks, kurš vidēji guva 13,3 punktus.

Jau ziņots, ka "Union Olimpija" šīs sezonas ULEB Eirolīgas turnīrā spēlēs D apakšgrupā kopā Krievijas čempionvienību Maskavas CSKA, 2009.gada turnīra čempionvienību Atēnu "Panathinaikos", Valensijas "Power Electronics" no Spānijas, Turcijas klubu "Efes Pilsen" un Itālijas vienību Milānas "Armani Jeans".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!